Dostluk köprüsü kurulacak

Güncelleme Tarihi:

Dostluk köprüsü kurulacak
Oluşturulma Tarihi: Mart 20, 2013 00:00

JOSE Marti Küba Dostluk Derneği olağan kongresini gerçekleştirdi.

Haberin Devamı

Olağan genel kurulunu gerçekleştiren Jose Marti Küba Dostluk Derneği (JMKDD) İzmir Şubesi üçüncü olağan genel kurulunu gerçekleştirdi. Seher Ünver Bülbül yeniden yönetim kurulu başkanlığına seçildi. Yeni yönetim kurulu Umut Gümüş, Serkan Başar, Seven Cankurtaran, Pınar Akarçay, Başak Eraslan ve Serpil Gönüllü'den; yeni denetim kurulu ise Vahit Yılmaz ve Özlem Onay'dan oluştu.

Genel kurulda konuşan Bülbül, Küba'nın zor bir dönemden geçtiğini belirterek, “Dünyadaki kriz Küba'yı da etkiledi. Küba, sosyalizmi daha iyi bir noktaya taşımak ve kendilerine uygulanan ekonomik ablukanın etkilerinden kurtulmak için çabalıyor. Bu dönemde biz dernek olarak Küba'yla dayanışmayı öne çıkaracağız” dedi.

Küba'ya ilişkin uluslararası kirli propagandaya da dikkat çeken Bülbül, “Küba'nın her zaman yanında olduğumuzu ısrarla vurgulayacağız. İzmir halkını Küba hakkında doğru ve nesnel bilgilerle bilgilendireceğiz. İzmir ile Küba arasında bir dostluk ve sempati köprüsü kurulması için gayret göstereceğiz. Reel sosyalizmin nasıl işlediğini Küba örneği üzerinden anlatacağız” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!