Güncelleme Tarihi:
Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tülay Canda'nın ev sahipliğinde düzenlenen törene, Rektör Prof. Dr. Mehmet Füzün, önceki Rektörlerden Prof. Dr. Fethi İdiman, Hatay Mustafakemal Üniversitesi önceki Rektörü Prof. Dr. Şerefettin Canda, İzmir Tabip Odası Başkan Vekili Prof. Dr. Mustafa Olguner, Rektör Yardımcıları, diğer fakültelerden dekanlar, Dekan Yardımcıları, DEÜ Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Mehmet Refik Mas, başhekim yardımcıları, öğretim üyeleri, öğrenciler ve veliler katıldı.
145 öğrencinin Hipokrat yemini ederek hayata uğurlandığı törende Dönem Birincisi Dr. Helin Yılmaz, Dönem İkincisi Dr. Mehtap Ağaz ve Dönem Üçüncüsü Dr. Osman Onaç'a diplomalarını Prof. Dr. Mehmet Füzün verdi. Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tülay Canda da ilk üç dereceye giren mezunlara plaket ve hediye verdi.
Rektör Prof. Dr. Füzün, “Dokuz Eylül Üniversitesi bu yıl 30 yaşını doldurdu, Tıp Fakültemiz ise 35 yaşında. Bugüne kadar üniversitemizden 170 bin, Tıp Fakültesi'nden yaklaşık 5 bin aydınlanmış öğrenciyi mezun etmenin gururunu yaşıyoruz. Ben mezuniyet törenlerinde içselleştirdiğim bazı öğütleri gençlerimizle paylaşıyorum. Birisi hoşgörülü, ikincisi adaletli olunuz. Her işin başı sağlıktır desek de aslında her işin başı adalettir. Adaletin olmadığı toplumda sağlığın değeri kalmaz. Çalışkan olunuz. Bu yıla kadar söylemediğim bir öğütü de bugün söyleyeceğim, tatlı dilli olunuz. Dil söz öyle bir şeydir ki gönül okşayıcı güzel bir söz, size zararı olabilecek insanları bile lehinize çevirir. Tabii ki en önemlisi, büyük Önder Atatürk'ün temel ilkelerinden asla vazgeçmeyiniz. Atatürkçü olmak daima barıştan yana olmaktır, kurduğu Cumhuriyete ilelebet sahip çıkmaktır” dedi.
Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tülay Canda, “Yeni Amfi Tiyatromuzda ikinci mezuniyet törenimizi gerçekleştiriyoruz. Fakültemiz, ilk mezunlarını 1979'da verdi ve bu yılkilerle toplam 4806 tıp doktorunu ülkemize kazandırdı” dedi.
Mezunlar adına konuşan fakülte birincisi Dr. Helin Yılmaz da, mesleğin bugünü ve geleceği açısından umutsuzluğa sürükleyen bir dönemden geçtiklerini belirterek, “Temel amacı hastalarına nitelikli sağlık hizmeti sunmak olan biz hekimler hakaret işitmek, darp edilmek, öldürülmek değil, yaşamak ve yaşatmak istiyoruz” diye konuştu. Yılmaz'ın konuşmasını akademisyenler ve konuklar ayakta alkışladı.