Doğaseverler Latmos’a yürüdü

Güncelleme Tarihi:

Doğaseverler Latmos’a yürüdü
Oluşturulma Tarihi: Şubat 08, 2016 14:38

AYDIN’ın Söke Belediyesi’nin ’Mahalleden Mahalleye Yürüyor, Doğa ve Kültürümüzü Tanıyoruz’ doğa yürüyüşü etkinliğinde; İsliler, Söğütözü, Eğilmez ve Bozalan’ı ziyaret etme olanağı bulan doğaseverler, Beşparmak Dağları’ndaki (Latmos) çok sayıda tarih öncesi kaya resimlerini yakından inceledi.

Haberin Devamı

Doğaseverler Latmos’a yürüdü

Söke Belediyesi Doğa Yürüyüşü Grubu 17. yürüyüşünü Beşparmak Dağları’nın (Latmos) kırsalında bulunan Karakaya Mahallesi’nin İsliler, Söğütözü, Bozalan ve Eğilmez parkurunda gerçekleştirdi. İsliler, Söğütözü, Bozalan ve Eğilmez doğa yürüyüşüne 60 doğasever katılırken, 7 saatte tamamlanan yürüyüşün rehberliğini Cevdet Üzüm yaptı. Bozaalan Mevkii’ne doğru tarihin izinde döşeme taş patikalardan yürüyerek taş evlerin bulunduğu Bozalan’a ulaşan yürüyüşçüler; taş evlerdeki yaşamı yakından tanıdı. Doğaseverler Bozalan’da verilen mola sonrası Karadere kenarında ulaşılması zor kayalıklar arasındaki kaya resimlerini de gördü.

Haberin Devamı

Doğaseverler Latmos’a yürüdü



Eğilmez kayalığından inişe geçilirken yüzyıllardır kayalarda tabiat şartlarında oluşan ilginç kayalar görüldükten sonra yürüyüş Köprüalan Mahallesi’nde sona erdi.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!