Dilekler tutuldu, şarkılar söylendi...

Güncelleme Tarihi:

Dilekler tutuldu, şarkılar söylendi...
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 06, 2013 11:25

Haberin Devamı

İZMİR

Türk dünyasının mevsimlik bayramlarından hıdrellez, kentte büyük bir coşkuyla kutlandı. Kentin çeşitli ilçe ve semtlerinde yakılan ateşler üzerinden atlayarak dilek tutan vatandaşlar geceyi, neşe ve eğlence içinde geçirdi. İzmir Büyükşehir Belediyesi de gece kapsamında Alsancak Gündoğdu Meydanı'nda bir organizasyon düzenledi. Organizasyon kapsamında konser ve kutlamaların yapıldığı alana binlerce vatandaş akın etti.

Dilekler tutuldu, şarkılar söylendi...

Gecede, dünyaca ünlü Bulgar klarnet ustası Ivo Papazov ve ekibi sahne aldı. Dünyanın en iyi üç klarnetçisinden biri olarak kabul edilen Papazov, seslendirdiği parçalarla geceye renk kattı. Festivalde gönüllerince eğlenen İzmirliler ayrıca, İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından gözyüzüne salınan 2 bin 500 uçan balonun oluşturduğu görsel şöleni doyasıya izledi.

Haberin Devamı

Öte yandan, Karşıyaka Belediyesi'nin düzenlediği ‘Hıdrellez Şenliği’ kapsamında Bostanlı Rekreasyon Alanı'nda ateş yakıldı. Ateşin üzerinden atlayan vatandaşlar, alana yerleştirilen dilek ağacına da kumaş parçası bağladı.

Kadir ÖZEN, Yusuf YAVUZ / İZMİR, (DHA)

Dilekler tutuldu, şarkılar söylendi...

ÇANAKKALE

Hazreti Hızır ve Hazreti İlyas’ın buluşarak dilekleri gerçekleştirdikleri gün olduğuna inanılan, baharın müjdecisi hıdrellez, Gelibolu’da da coşkuyla kutlandı. Gece sokak aralarında ateş yakıp üstünden atlayan vatandaşlar, gün doğarken Hamzakoy ve Feneraltı mevkilerinde sahile indi. Deniz kıyısında toplanan Gelibolulular, burada dua etti. Daha sonra kumsala, sahip olmak istedikleri ev ve arabaları simgeleyen şekiller çizdi. Bazı vatandaşlar, dileklerinin kabul olması için bereket getirdiğine inanılan deniz suyu ile sahilden topladıkları 41 taşı evlerine götürdü.

Dilekler tutuldu, şarkılar söylendi...

Haberin Devamı

Gezmek için Gelibolu'ya gelen Melek Kabaoğlu, sahildeki kalabalığı görünce çok şaşırdığını söyledi. Kabaoğlu, tesadüfen karşılaştığı manzara sonrası herkes ne yapıyorsa aynısı yaptığını belirtti. Hıdrellez için sahile inen Cemile Karaman da, “Her yıl 6 Mayıs’ta baharı müjdeleyen bir gün olarak buraya gelenler hıdrellezi kutluyor, dua edip Allah katından bir şeyler diliyor. İsteklerini olması için, deniz kenarına kimisi ev, kimisi araba çiziyor. Kimileri de bereket olsun diye deniz suyu ve 7 karınca yuvasından toprak alıyor. Biz de arkadaşlarımızla buraya gelerek dileklerimizi diledik, ev yaptık. Herkesin ne dileği varsa Allah kabul etsin” dedi.

Haberin Devamı

Doğan ZELOVA / GELİBOLU (Çanakkale), (DHA)

Dilekler tutuldu, şarkılar söylendi...

MARMARİS

Marmaris Belediyesi tarafından saat 20.00'de Halk Plajı'nda Hıdrellez kutlaması yapıldı. Marmaris Belediye Başkanı Ali Acar, Marmaris ve belde CHP yöneticiler kutlamalara katıldı. Yerleşik yaşayan Rus ve İngilizler'in yanı sıra yüzlerce vatandaş cocuklarıyla Halk Plajı'nı doldurdu. Kadınlar ve gençler deniz kenarından 41 tane taşı dua ve dileklerle toplayarak poşetlere koydu.

Dilekler tutuldu, şarkılar söylendi...

Yerel sanatçılar şarkılarıyla katılanları eğlendirdi. Plajda yakılan iki ateşin üzerinden vatandaş ve yabancılar üçer kez atlayarak dilek tuttu. Ateşin üzerinden takla atarak atlamaya çalışan bir kişinin elbisesi tutuştu. Bu sırada çevredeki vatandaşlar müdahale ederek büyümeden söndürdü. Gece yarısından sonra bazı kadın ve gençler topladıkları taşları dualarla denize attı.

Haberin Devamı

Marmaris Belediye Başkanı CHP'li Ali Acar, “Bbu özel günde herkesin barış ve sevgi içinde yaşamasını diliyorum. Her şey gönüllerinize göre olsun” dedi.

Ali GÜNDOĞAN / MARMARİS (Muğla), (DHA)

Dilekler tutuldu, şarkılar söylendi...

MANİSA

Saruhan Bey zamanında yaşayan bir evliya olduğu belirtilen Hacet Dede’nin Topkale Mevkisi’ndeki yıkık türbesine gelen ziyaretçiler, duvarlara taş yapıştırıp dilek tuttu. Hacet Dede Türbesi'ni ziyaret edenler arasında bulunan lise öğrencileri, üniversiteye yerleşebilmek, evi olmayanlar çizdikleri ev resimleriyle ev, çocuğu olmayanlar yaptıkları beşikleri ağaç dallarına takıp çocuk, iş isteyenler de KPSS belgesini duvara asıp iş bulma dileğinde bulundu.

Haberin Devamı

Bazı ziyaretçiler dileklerinin gerçekleşmesi için namaz kılıp, dua etti. Manisa İl Kültür ve Turizm Erdinç Karaköse ile Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Genel Sekreteri Önder Savcı hıdrellez kutlamalarına katılanlara pilav ikram edip, mesir macunu dağıtırken, çocuklara da top dağıtıldı. Türbeyi ziyarete gelenlerin evlerinden getirdikleri pasta, kek ve çörek gibi yiyeceklerle piknik yapıp eğlendi.

İlker KILIÇASLAN / MANİSA, (DHA)

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!