Dikkat! Olay çıkaran yanar

Güncelleme Tarihi:

Dikkat Olay çıkaran yanar
Oluşturulma Tarihi: Eylül 16, 2011 22:48

6222 sayılı yasa gereği, spor alanlarında ve çevresinde olay çıkaranları ağır cezalar bekliyor.

Haberin Devamı

GÖZTEPE ile Karşıyaka’nın geçmiş dönemlerde yaptığı karşılaşmalarda yaşanan olaylar iki kulübün de ağır cezalar almasına yol açarken, “Sporda Şiddet Yasası” olarak bilinen ve geçtiğimiz nisan ayında yürürlüğe giren 6222 sayılı kanun, bu kez olay çıkaranları yakacak. Çok ağır yaptırımlar içeren yasaya göre sadece spor alanlarında değil, çevresinde de meydana gelecek olaylara karışanlar, şiddetli biçimde cezalandırılacak.

Meşaleye hapis

Örneğin, bulundurulması suç olmayan kesici, ezici, bereleyici veya delici aletler ile patlayıcı, parlayıcı, yanıcı veya yakıcı maddeleri (taş, sopa, bıçak, meşale gibi) aletleri spor alanlarına sokan kişilere 3 aydan 1 yıla kadar hapis cezası verilecek. Bunları temin edenler ise 5 yıla kadar hapis cezası alabilecek. Söz konusu aletleri spor alanlarında kullanarak müsabaka düzenenini bozanlara ise 3 yıla kadar hapis var.

Haberin Devamı

Alkollü gelmeyin

Spor alanlarında veya çevresinde hakaret olarak algılanacak söz ve davranışta bulunanlar, şikayet şartı aranmaksızın 15 günden az olmamak üzere adli para cezasına çarptırılacak. Alkol ya da uyuşturu alanlar stattan zor kullanılarakçıkarılacak, çıkmakta direnirse 1 yıl statlara alınmayacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!