Didim'de zeytinyağı zirvesi

Güncelleme Tarihi:

Didimde zeytinyağı zirvesi
Oluşturulma Tarihi: Mart 31, 2012 14:44

Didim Kent Konseyi tarafından düzenlenen toplantıda, kentte üretilen zeytinlerin geleceği, zeytinyağı, pazar sıkıntısı ve tescil konusu ele alındı.

Haberin Devamı


Toplantıya Kent Konseyi Başkanı Osman Ayyıldız, Didim Belediye Başkan Yardımcısı Süleyman Böcü, Akyeniköy Belediye Başkanı Yusuf Deveci, İlçe Tarım Müdürü İsmail Efe ile zeytin üreticileri Bekir İşlek, Nurcan Üstündağ, Murat Mumcu, Ayhan Kara, Alparslan Çolakoğlu ve Özcan Beşparmak katıldı. Açılış konuşmasını yapan Didim Kent Konseyi Başkanı Osman Ayyıldız, 17-18 Mart 2012 tarihlerinde yapılan Türkiye Kent Konseyleri Platformu Toplantısı'na değindi. Toplantıya katılan konukların her birine zeytinyağı hediye ettiklerini, konuşmacılara da plaket yerine özel sıkım hazırlanan ve üzerinde isimleri yazan zeytinyağları verdiklerini kaydeden Ayyıldız, “Türkiye'nin dört bir tarafına bu zeytinyağlarını ulaştırmış olduk. Toplantıda Didim'de zeytin üretiminde gelinen noktayı anlattık. Toplantıdan sonra katılımcılar Didim'de gelişen zeytin sektörünü öğrenip şehirlerine döndüler. Burhaniye, Ayvalık Kent Konseyleri de zeytin konusunda yol aldıklarını, butik işletmeler istediğimiz takdirde bizlere yardımcı olacaklarını belirtti” dedi.
Üretici Nurcan Üstündağ, zeytinyağlarının artık Didim dışında da tanınmaya başlandığını belirterek, ilçedeki restoranların Didim'in zeytini ve zeytinyağını kullanması gerektiğini söyledi. Üstündağ, “Böylece buraya gelen misafirlerimiz bizim yağlarımızı tatmış olur” dedi. Üreticilerden Bekir İşlek özellikle Didim zeytinyağının pazar payının ne olabileceği konusunun çok ciddi araştırılması gerektiğini kaydederken, Murat Mumcu Didim'de 27-28 Eylül'de yapılması planlanan zeytin şenliğine soğuk sıkım zeytinyağları ile katınılmasını önerdi. Şenliğe katılacak 27 il ve ilçenin sıcak sıkım yağlarla geleceğini ifade eden mumcu, “Soğuk sıkım ile katılırsak Didim bu konuda bir ilke imza atmış olacak” dedi.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!