Devletin müdürlerinin helikopterli kahvaltısı

Güncelleme Tarihi:

Devletin müdürlerinin helikopterli kahvaltısı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 24, 2008 00:00

Muğla’nın Ula İlçesi’ne bağlı Arıcılar Köyü’ndeki Geyik Kanyonu’nun tanıtım kahvaltısına davet edilen Orman Bölge Müdürü İbrahim Aydın ile Kültür ve Turizm Müdürü Osman Murat Süslü, yangın helikopteriyle geldi. Müdürler, kahvaltıdan sonra kanyona adım atmadan helikopterle Muğla’ya döndü.

MUĞLA’nın Ula İlçesi’ne bağlı Arıcılar Köyü’nde bulunan doğa harikası Geyik Kanyonu’nu turizme kazandırmak için projeler hazırlayan Muhtar Mehmet Uzun, önceki gün bir tanıtım kahvaltısı düzenledi. Kahvaltıya Muğla Kültür ve Turizm Müdürü Osman Murat Süslü, Orman Bölge Müdürü İbrahim Aydın ile Belediye Başkanı Osman Gürün davet edildi. Programda, özel kahvaltının ardından kanyonun ilk etabının gezilmesi kararlaştırıldı. Gürün, kanyona belediyenin arazi tipi aracıyla geldi. Diğer müdürler beklenirken helikopter sesi duyuldu. Muğla Orman Bölge Müdürlüğü’nün, Marmaris İşletme Şefliği’nde konuşlu, 1988 Fransız yapımı, 12 kişilik S-365 Dolphin tipi helikopteri, kanyondaki bir düzlüğe indi. Spor giysileriyle yangın helikopterinden inen Orman Bölge Müdürü Aydın ve Kültür Turizm Müdürü Süslü, davetlilerle köylüleri selamlayarak sofraya oturdu. Kanyon girişinde, suyun üzerinde kurulan platformdaki kahvaltıda davetlilere çam balı, tereyağı, köy yumurtası, karpuz, kavun, domates, börek ve fıstıktan oluşan kahvaltı sunuldu.

Geziye katılmadılar

Kahvaltıyı tamamlayan konuklar, kanyonun birinci etabının gezilmesi programına katılmadı. Süslü, anne ve babasını Ankara’ya uğurlaması gerektiğini belirterek, "Helikopterle acil olarak Muğla’ya dönmek zorundayım" derken, Orman Bölge Müdürü Aydın ise işlerinin yoğunluğunu gerekçe gösterdi. İki müdür helikopterle ayrıldı. Gürün de kendi aracıyla Muğla’ya döndü. Muhtar Uzun’un yoğun ısrarları da konukları ikna etmeye yeterli olmadı. Köylüler, bürokratların devletin helikopteriyle gelmesine ve kahvaltı sonrası asıl program olan kanyon gezisine katılmadan ayrılmasına tepki gösterdi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!