Deprem endişesi

Güncelleme Tarihi:

Deprem endişesi
Oluşturulma Tarihi: Şubat 09, 2008 00:00

Son dönemde Buharkent merkezli 10’dan fazla hafif şiddetli depremin yaşanması Denizli’nin Babadağ İlçesi’nin Gündoğdu Mahallesi sakinlerini iyice tedirgin etti.

Her yıl 10 santimetre dereye doğru kaydığı tespit edilen ilçenin en büyük mahallesi Gündoğdu için tehlike gün geçtikçe artıyor. İnceleme yapan Japon uzmanlar, mahallenin taşınması işlemlerinin bir an önce tamamlanması gerektiğini vurgulandı. Japon uzmanların incelemelerinin sürdüğü bildirildi.

GÖSTERİLEN YER BEĞENİLMEDİ

Bayındırlık İl Müdürlüğü ise taşınması kararlaştırılan 390 ev ve 100’e yakın işyerinin yer aldığı Gündoğdu Mahallesi için Çamköy Mevkii’nde bir yer önerdi. Ancak, mahalle sakinleri bu bölgeye taşınma fikrine olumlu yaklaşmadı. Vali Yardımcısı Muhsin Çatmadım, Afet İşleri Genel Müdürlüğü’nden Ayhan Çiftçi, Babadağ Kaymakamı Mustafa Mendes, Denizli Belediyesi İmar Müdürü Niyazi Dayanır’ın da katıldığı toplantıda, belediyesinin yer konusundaki iki teklifi görüşüldü. Mahallelilerin, Merkez’e bağlı Karahasanlı Köyü yakınlarındaki bölgeye taşınmaya sıcak baktığı belirtildi.

KONUT VE İŞYERİ YAPILACAK

Vali Yardımcısı Çatmadım, sorunun kısa sürede halledileceğini, mahalle sakinlerinin haklarının korunacağını, kimsenin mağdur edilmeyeceğini vurguladı. Mahalle sakinlerinin kabul etmesi ve bürokratik işlemlerinin tamamlanmasının ardından TOKİ tarafından belirlenecek bölgeye toplu konut ve işyerleri yapılacak. Gündoğdu Mahallesi sakinleri de istimlak bedeli alınmadan ev ve işyerlerini boşaltıp yeni yerlerine taşınacak. Mahalle sakinleri, TOKİ’nin yapacağı konut ve işyerleri için sıfır faizle, 20 yıl vadeyle borçlanacak.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!