Denizli'ye dev kongre merkezi

Güncelleme Tarihi:

Denizliye dev kongre merkezi
Oluşturulma Tarihi: Şubat 10, 2012 14:14

Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan, 300 yıldan daha fazla hizmet vermesinin planlandığı Ege Bölgesi'nin en güzel, Türkiye'de ise parmakla gösterilecek kongre ve kültür merkezinin yapımına kısa sürede başlanacağını ifade etti. 14 bin metrekarelik alanda yapılacak olan kongre merkezinde, konser, oyun ve toplantı salonları olacak.

Haberin Devamı

Denizli Belediye Meclisi, kongre ve kültür merkezinin yapımı sırasında kredi kullanımını içeren gündem maddesi için dün (Salı) toplandı. Belediye Başkanı AK Parti'li Osman Zolan, oturumun tarih kayıtlarına geçebilecek kadar önemli olduğunu belirtip, “Bu günler tarihe geçecektir. 300 yıl sonra geriye dönülüp bakıldığında, ‘kongre ve kültür merkezi işine imza atan kimlerdir’ dendiğinde bizler görüleceğiz” dedi. Denizli Kongre ve Kültür Merkezi'nin 250 bin metrekare alana sahip İncilipınar Parkı içine yapılacağını ifade eden Başkan Zolan, “İncilipınar Parkı içinde, belediyemize devredilen eski rektörlük binasının olduğu bölgeye yapacağız. Merkez 14 bin metrekarelik alana sahip olacak. Büyük bir bölümü de zemin altında olacak. Doğal doku bozulmayacağı gibi yeşil alana da zarar verilmeyecek. Burada, 2 bin, 1000 ile 500 kişilik konser, oyun ve toplantı salonları yer alacak. Her türlü gösterim için tasarlandı. Teknik ve mekanik her türlü detay düşünüldü. Bunun yanında sergi salonları, ayrıca daha küçük çaplı toplantı ve prova alanı olacak. Buna ek olarak çocuk oyun alanları, nikah salonları ve annelerin bebeklerini emzireceği küçük odalar da yer alıyor. Çocuklarımızın uzayla ilgili merak ettiklerini öğrenebilmeleri ve yeni bilgiler edinebilmeleri için uzay gösteriminin yapıldığı bir de salon olacak. Kongre ve Kültür Merkezimiz aynı zamanda engellilerimizin hassasiyetleri de düşünülerek projelendirildi” diye konuştu.

 

Haberin Devamı

Başkan Zolan, salonların akustiğinde Ege Üniversitesi'nden konunun uzmanları ile Turizm ve Kültür Bakanlığı uzmanlarından görüş alış verişinde bulunulduğunu da sözlerine ekledi. Yaklaşık iki yılda bitirilmesi planlanan Kongre ve Kültür Merkezi yapımıyla ilgili gündem maddesi görüşmesi, 9 ret oyuna karşılık 27 kabul oyuyla meclisten geçti. Başkan Zolan inşaata kısa sürede başlanacağını kaydetti.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!