Denizlili kadınlara ikinci şans

Güncelleme Tarihi:

Denizlili kadınlara ikinci şans
Oluşturulma Tarihi: Ocak 20, 2014 01:10

DENİZLİ Vali Abdülkadir Demir'in eşi Nurtaç Demir'in himayelerinde yürütülen Gönül Elçileri Projesi kapsamında gerçekleştirilecek olan Kadınlar için Mesleki Eğitim programı ile eğitimi yarıda kalmış, herhangi bir mesleği olmayan kadınlara ikinci bir şans tanınacak.

Haberin Devamı


Vali Abdülkadir Demir'in eşi Nurtaç Demir'in himayelerinde yürütülen Gönül Elçileri Projesi'nin tanıtımı devam ediyor. Denizli Polisevi'nde düzenlenen tanıtım toplantısına Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci'nin eşi Ayşen Zeybekci, Vali Abdülkadir Demir'in eşi Nurtaç Demir, kaymakam eşleri, kamu kurumlarının İl Müdürlerinin eşleri, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Mustafa İlik, İl Milli Eğitim Müdürü Sebahattin Akgül ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.
Vali Demir'in eşi Nurtaç Demir, Kadınlar için Meslek Eğitimi Programı hakkında bilgi verdi. Meslek edinme programının Türk toplumundaki kadınların yarım kalmış eğitimlerini tamamlaması ve üniversiteye kadar yönlendirilmesi açısından güzel bir proje olduğunu belirterek, “Bu programın kadınların meslek sahibi olması açısından önemi büyük. Onları ve ailelerini daha güvenli bir geleceğe taşımak, toplumun daha mutlu ve huzurlu, yarınların ise daha aydınlık olmasını sağlamak adına önemli bir adımdır. Kadınlar arasında eğitim düzeyinin yükselmesi hem bir modernleşme göstergesi hem de geleceğe ilişkin değişimler açısından önemli bir işarettir. Kadınların işgücü ve istihdama gereğince ve yeterince katılmaması yoksulluğu beslemektedir. Eğitim düzeyi düşük ve ekonomik açıdan yetersiz koşullara sahip kadınların mesleki açık öğretim liselerine yönlendirilerek mesleki beceri kazanmaları ve istihdam edilmeleri kendi gelecekleri ve yetiştirecekleri nesiller açısından önemlidir” diye konuştu.
Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci'nin eşi Ayşen Zeybekci ise konuşmasında yeterli eğitim verilmediğinde kadınların istihdama kazandırılmada sıkıntı yaşandığını, ancak bu proje ile amaca ulaşılacağının altını çizdi. Toplantıda projenin uygulanması hakkında yapılacak çalışmalar da değerlendirildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!