Denizli’de Özay Gönlüm anıtlaşıyor

Güncelleme Tarihi:

Denizli’de Özay Gönlüm anıtlaşıyor
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 03, 2000 00:00

Haberin Devamı

ÜNLÜ halk müziği sanatçısı Özay Gönlüm Denizli Valiliği, Denizlililer Derneği ve Belediye tarafından düzenlenen etkinliklerle, anıldı.

3 Mart 2000'de kaybettiğimiz Özay Gönlüm’ün isminin yaşatılması ve anıtının yapımı için düzenlenen gece ve konserden yaklaşık 6 milyar lira gelir elde edildi. Karahayıt Hierapolis Oteldeki anma gecesinde Denizlili parlementer ve işadamları biraraya geldi. Devlet Bakanı Edip Safter Gaydalı'nın da katıldığı coşkulu gecede duygulu anlar da yaşandı. TRT sanatçıları Hale Gür ve Bircan Pullukçuoğlu, Özay Gönlüm'ün eserlerini seslendirirken, sanatçının eşi Ayten ile, kızı Ezgi Gönlüm gözyaşı döktü. Özay Gönlüm'ün en ünlü bestelerinden ‘‘Cemilem’’ in seslendirildiği sırada ise tüm salon alkışlarla tempo tuttu.

ÜNLÜ sanatçının anıtının maketi de sergilendi. Açık artırmaya çıkarılan TBMM Sanat Danışmanı Yaşar Çallı'nın yaptığı Özay Gönlüm resmi için Vali Yusuf Ziya Göksu 500, Belediye Başkanı Ali Aygören 250 milyon bağışladı açık arttırmadan, 5 milyar toplandı. Resmin EGS Park Kongre Merkezine asılması kararlaştırıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!