Denizcilik Fuarı İzmir gündeminde

Güncelleme Tarihi:

Denizcilik Fuarı İzmir gündeminde
Oluşturulma Tarihi: Eylül 09, 2009 00:00

Geçen hafta bölge ekonomisine büyük hareket getiren İEF’ye özel bir holde katılan denizcilik sektörü büyük ilgi görünce, yeni bir fuarın temelleri atıldı. İZFAŞ Genel Müdürü İşleyen, “Çalışmalara başladık” dedi.

Haberin Devamı

İZMİR ve Ege Bölgesi’nin denizci kimliğini öne çıkarmak ve denizcilik sektörüne yönelik potansiyeli ortaya koymak amacıyla İzmir Denizcilik İhtisas Fuarı için ilk adım 78’inci İzmir Enternasyonal Fuarı’nda (İEF) atıldı. Fuar kapsamında düzenlenen Tekne, Yat ve Denizcilik özel holünde yakalanan başarı, İzmir’in bu alanda yeni bir fuar kazanmasına da zemin oluşturdu. İZFAŞ Genel Müdürü Doğan İşleyen, İEF kapsamında gerçekleştirilen özel etkinliğe 80 firmanın katıldığını açıkladı.

Anketle gündeme geldi

İleyen,  fuarda açılan Tekne, Yat ve Denizcilik özel holünü 6 bin profesyonel ziyaretçinin gezdiğini söyledi. Bu başarılı deneyimin denizcilik alanında yeni bir ihtisas fuarı açma fikrini ortaya çıkardığını belirten İİZFAŞ Genel Müdürü İşleyen, “Bu konuyu özel holde bulunan katılımcı ve ziyaretçilere yaptığımız ankette gündeme getirdik. O anketlerin değerlendirmesi ve sektördeki derneklerin görüşleri eşliğinde son kararı vereceğiz. Hemen çalışmalara başlıyoruz” diye konuştu.

Sektörümüz bu konuda istekli

Haberin Devamı

Yat ve Tekne Endüstrisi Federasyonu İkinci Başkanı ve Deniz Endüstrisini ve Denizciliği Geliştirme Derneği Başkanı Yavuz Sipahi, “İzmir denizcilikte her türlü kapasiteye sahip olmasına rağmen bu alana gereken önem verilmemişti. Bu başlatılan hamle sinerji yaratacak” dedi. İzmir Tekne ve Yat İmalatçıları Derneği Başkanı Arslan Bilgi de, kentteki tekne ve yat imalatçılarının düzenlediği sergiyle İzmir’de böyle bir fuarın ne kadar istendiğinin ortaya çıktığını anlattı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!