Demirtaş: Batum’daki fırsatları kaçırmayın

Güncelleme Tarihi:

Demirtaş: Batum’daki fırsatları kaçırmayın
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 05, 2012 00:00

İZMİR Ticaret Odası’nın, ‘Gürcistan-Batum ve Doğu Karadeniz İş ve İnceleme Gezisi’nin ikinci gününde Batum Sheraton Otel’de Türk ve Gürcü işadamlarına yönelik iş forumu düzenlendi.

Haberin Devamı

Foruma Acara Özerk Cumhuriyeti Devlet Başkanı Levan Varshalomidze, Acara Tarım Bakanı Donari Surmanidze, Ekonomi Bakanı Vaja Bolkvadze, Batum Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı Tamaz Shavadze, İTO Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, Meclis Başkanı Selami Özpoyraz, Sayman Mehmet Pamuk, yönetim kurulu üyesi Asuman Nardalı Tokuş ve 84 kişilik heyetle Gürcü işadamları katıldı.

Demirtaş, Batum’a 1.5 yıl içinde ikinci defa geldiklerini söyledi, “Heyetimizde burada iş yapabilecek tüm sektörlerden üyelerimiz var, Batumlu işadamları her alanda heyetimizden partner bulabilir” dedi. Batum’u kardeş bir ülkenin toprakları olarak gördüklerini vurgulayan Demirtaş, şöyle konuştu:

Korkmadan yatırım yapın

“Devlet başkanı dostum Levan burada bize Batum’a yatırım ve iş yapmak konusunda aktif olun, iş yapmak için düşünmeyin mesajını verdi. Dış ülkelerde yatırım yapmak, bunun kararını vermek kolay değildir ama burada ben de üyelerimize ve tüm Türk işadamlarına korkmadan yatırım yapabilirsiniz diyorum. Çünkü burada yasalar hakim, rüşvet gibi olaylar yok. Batum Kafkasya’nın ve Karadeniz’in adeta Paris’i. Burada bugün büyük fırsatlar var. Ama yarın bu fırsatlar daha da azalabilir. Öbür gün bu fırsatlar kaçabilir. O yüzden bugün Batum’daki fırsatları kaçırmamak lazım. Çok zengin maden yatakları var. Tarım’da büyük potansiyel var. Turizm Batum’un herşeyi, yaz kış turizm yapılabilir. Sanayi çok gelişmemiş bu nedenle her türlü yatırım yapılabilir. Batum’da da kruvaziyer turizmde birlikte bir başarı hikayesi yazabiliriz.”

EXPO’da İzmir’e destek

Haberin Devamı

Varshalomidze ise Acara’nın Karadeniz’de çok önemli bir konumda olduğunu vurguladı, “Batum’a ve Gürcistan’a yatırım yapmak için hiç düşünmeden kararınızı veriniz çünkü pazar Gürcistan’dır. Yatırım yapmak için aktif ve agresif olun, hiç düşünmeyin. Yatırım yapmak için geldiğinizde sizin için gönüllü danışmanlık yapmaya söz veriyorum” dedi. Varshalomidze Batum’da kullanılmak üzere İzmir faytonu yaptırdıklarını, saat kulesinin de bir benzerinin inşaasına başladıkların belirtirken, EXPO 2020 oylamasında da destek olmak için Gürcistan delegesiyle oylamaya katılacağını söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!