Dekana ‘mobbing’ davası reddedildi

Güncelleme Tarihi:

Dekana ‘mobbing’ davası reddedildi
Oluşturulma Tarihi: Şubat 17, 2012 00:00

EGE Üniversitesi Fen Fakültesi’nde tekniker olarak görev yapan Cihat Erdener, bir süre önce avukatı aracılığıyla İzmir 5. Sulh Hukuk Mahkemesi’nde açtığı davada, Dekan Prof. Dr. Nadide Kazancı’nın kendisini sürekli aşağıladığını, işyerinde mobbing (yıldırma) uyguladığını öne sürdü.

Haberin Devamı

Bu nedenle ruh sağlığının bozulduğunu belirten Erdener, “Çalışırken bana, ‘Sen düşünüp kendini zorlama. Sen sadece söyleneni yap’ derdi. Beni bu sözlerle herkesin içinde küçük düşürüyordu. Talebim olmamasına rağmen beni Rektörlük ve Edebiyat Fakültesi’nde görevlendirdi. Dekan, benim gideceğim gün helva yaptırıp dağıttırmış. Bu beni ezmek amacıyla yapıldı” dedi, 5 bin lira manevi tazminat talep etti. Dekan Kazancı ise iddiaları kabul etmedi.

O da 10 bin TL istiyor

Yapılan son duruşmaya Cihat Erdener ile Prof. Dr. Nadide Kazancı ve avukatları katıldı. İzmir 5. Sulh Hukuk Mahkemesi Hakimi Selçuk Kurt, davacı Erdener’in öne sürdüğü iddiaları ispatlayamadığını belirtti, tazminat davasını reddetti.

Dekan Kazancı aleyhine ikinci bir mobbing şikayeti de geçen yıl ayniyat memuru Emine Öztürk tarafından yapılmıştı. Öztürk, Kasım 2008’den itibaren yeni dekanlık yönetiminin kendisine psikolojik taciz uyguladığını, kişilik haklarının ihlal edildiğini öne sürerek, Kazancı’dan 10 bin lira manevi tazminat talep etmişti. Bu dava henüz sonuçlanmadı.

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!