Değişmek değil gelişmek lazım

Güncelleme Tarihi:

Değişmek değil gelişmek lazım
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 11, 2015 01:18

SON dönemdeki çalışmalarıyla adından söz ettiren ve “Kalbin Anahtarı” kitabıyla satış rekorları kıran Davranış Bilimleri Uzmanı Aşkım Kapışmak, yoğun Ege turnesi sırasında Hürriyet’in sorularını yanıtladı. Yaz turnesi kapsamında ağustos ayı boyunca Ayvalık’tan başlayıp Kuşadası, Alaçatı, İzmir ve Bodrum’u dolaşacak olan Aşkım Kapışmak, “Değişmek değil, gelişmek lazım. Dışarı değil, içe doğru” dedi.

Haberin Devamı

Cihangir’deki atölyesinin dışında seminerleriyle pek çok insana “Ben nerede yanlış yaptım?” sorusunun yanıtını veren ve ufuklarını genişleten Aşkım Kapışmak, kendi adını taşıyan Akademi’de birey, aile, kurum, kamu, medya ve toplumsal farkındalık, aidiyet, bağlanma ve iletişim çözümlemeleri sürecinde danışmanlık hizmetleri verdiklerini söyledi.

YAŞAM TELKİNDEN İBARET
“Artık süsü, içeriğinden fazla olan egoya yönelik eğitimlerden uzaklaşmalıyız” diyen Kapışmak, ilkinde “Kelimelerle İyileş”, ikincisinde “Ruha Dokun” dediği kitaplarını da “sohbet kitapları” olarak tanımladı. Tüm yaşamın olumlu ve olumsuz telkinlerden ibaret olduğunu belirten Kapışmak, “Her insan dünya ile başa çıkabilmek için doğadan, dostlardan, aileden, çevreden ve en önemlisi yaratıcısından sevgi yüklü telkine ihtiyaç duyar. Yoksa sosyal medya beğenileri kadar iner çıkar duygu durumlarımız” dedi.

Haberin Devamı

Değişmek değil gelişmek lazım

Üretilmiş acılarımız gereksiz

Amacının “küçük anlaşılır mesajlarla, popüler ve üretilmiş acılarımızı yok etmek ve gereksizliğini öne çıkarmak” olduğunu vurgulayan Kapışmak, “Ne yapmak lazım?” sorusuna ise, “Samimiyet, bedel ödemek ve istikrar şart. Değişmek değil, gelişmek lazım. Dışarı değil, içe doğru” yanıtını verdi. Şu an içinden geçilen kaotik süreçte siyasilerin de daha yapıcı olması ve psikoloji bilmesi gerektiğinin altını çizen Kapışmak, “Şu bir gerçek, medya bağımlısı insanlar gerçeklik algılarını yitirmişler. Korkuları da sanal” diye konuştu.

Kalbin Anahtarı’nın turne takvimi

13 Ağustos Ayvalık Açıkhava Tiyatrosu, 15 Ağustos Kuşadası AVM Amfi Tiyatro, 16 Ağustos Alaçatı Açıkhava Tiyatrosu, 18 Ağustos Karşıyaka Bostanlı Açıkhava Tiyatrosu , 19 Ağustos Bodrum Kalesi, 20 Ağustos Bornova Açıkhava Tiyatrosu’nda danışanlarıyla buluşacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!