DATÇA’nın Palamutbükü Beldesi’n-de Aslan Kavas ile restoran işletmecisi Erkol Denizhan, arı kovanlarında sebze yetiştirdi.

Güncelleme Tarihi:

DATÇA’nın Palamutbükü Beldesi’n-de Aslan Kavas ile restoran işletmecisi Erkol Denizhan, arı kovanlarında sebze yetiştirdi.
Oluşturulma Tarihi: Haziran 15, 2012 00:00

Arı kovanında organik tarımDATÇA’nın Palamutbükü Beldesi’n-de Aslan Kavas ile restoran işletmecisi Erkol Denizhan, arı kovanlarında sebze yetiştirdi. Eski arı kovanlarının içine toprak doldurup salatalık, fasulye ve domates fideleri eken Kavas, ilk yılın sonunda beklediğinden fazla ürün elde etti.

Haberin Devamı

Eski arı kovanlarının içine toprak doldurup salatalık, fasulye ve domates fideleri eken Kavas, ilk yılın sonunda beklediğinden fazla ürün elde etti.
İkinci yıl arı kovanlarının sayısını artıran Kavas, “Başlangıçta bir hevesti. Sonra baktım olacak gibi, arı kovanlarının sayısını artırdım. Toprağın suyunu gübresini daha itinalı işlemeye başladım. Şimdi arı kovanlarının sayısını 12’ye çıkarttım. Bu yöntemi toprak sahibi olmayanlara öneriyorum. Balkonlarında sebze üretimi gerçekleş-tirebilirler” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!