Datça esnafının gözdesi Maks

Güncelleme Tarihi:

Datça esnafının gözdesi Maks
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 04, 2008 00:00

Muğla’nın Datça İlçesi’ndeki yat limanı ve iskele çevresinde yaşayan, sekiz aylık Golden Retriever cinsi Maks isimli köpek yeni motosikletle gezme meraklısı. Maks, yanında aynı anda çalıştırılan motosikletlerden kesinlikle yeni olanına biniyor ve gezdirilmeden aşağıya inmiyor.

Yat limanında sekiz ay önce nereden geldiği bilinmeyen ve yavru olan bir köpek dolaşmaya başladı. Golden Retriever cinsi köpeği çevredeki işletmeciler sahiplendi ve ona Maks adını verdi. Bir gün, küçük büyük herkesin çok sevdiği Maks’ın farklı bir özelliği ortaya çıktı. Yat limanında dolaşırken bir motosikletin çalıştırıldığını gören Maks hemen yanına koştu. Çevredekilerin şaşkın bakışları arasında motosiklete binen Maks, gezdirilmek istercesine havlamaya başladı. Motosiklet sahibi, Maks’ın aşağıya inmek istemediğini anlayınca, onu bir süre gezdirdi. Maks’ın yeniye olan düşkünlüğü de aynı anda çalıştırılan iki motosikletten yeni olanını tercih edip ona binmesiyle ortaya çıktı. Özellikle motosikletleri yeni olanlar da Maks’ı gezdirmeye başladı.

Maks’ın bir başka özelliğinin de denizde yüzmeyi çok sevdiğini söyleyen 19 yaşındaki Süleyman Badal "Marketimizin yanında bulduğum yavruya sahip çıktık. Çok akıllı. Motosikle gezme merakı var. İki motosiklet aynı anda çalıştırılınca kesinlikle yeni olanına biniyor. Kendisini terkeden veya kaybeden sahibinin yeni motosikleti olabilir" dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!