Çözüm Hattı

Güncelleme Tarihi:

Çözüm Hattı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 29, 2000 00:00

Hazırlayan Ceren CANDAR
Haberin Devamı

Eşrefpaşa 464 Sokak dertli

KALDIRIM işgallerine köşemizde sık sık yer veriyoruz. Çünkü İzmir'in her köşesinden bu konuyla ilgili şikayet geliyor. Vatandaşlar, ilk olarak Belediyelere şikayette bulunduklarını ancak bir yanıt alamadıklarını söylüyor. Vatandaşlar en çok dükkanların kaldırımları kapatmasından şikayetçi.

EŞREFPAŞA 464 Sokak sakinleri de, bu sorunu fazlasıyla yaşıyor. Çünkü sokağın karşılıklı iki kaldırımı da dükkan sahipleri tarafından kapatılmış. Bakkalından, manavına, konfeksiyoncusuna kadar hepsi kaldırıma yayılmış durumda.

GERÇEKTEN de 464 Sokak’ta yayaya yürüyecek yer yok. Daha önce de şikayette bulunmuş olmalarına rağmen, Zabıta Müdürlüğü bu konuyla ilgilenmemiş. Biz de 464 Sokak’ta oturan vatandaşlarımızın bu sorununu Konak Belediyesi Zabıta Müdürlüğü yetkililerine iletiyoruz.

Eşrefpaşa 464 Sokak’ta yaşanan kaldırım işgali, çevre sakinlerinin en büyük problemi.

Alsancak’a giriş-çıkış büyük sıkıntı oldu

ALSANCAK sakinlerinin belli başlı sorunları arasında sokaklara giriş yasağı geliyor. Sokak başları demirlerle kapatılan ve sadece 21.00 - 06.00 saatleri arasında araç giriş izni verilen sokaklarda, vatandaşın sıkıntısı bitmiyor. Araç giriş - çıkışının serbest olmasını isteyen Alsancak 1379 Sokak sakinleri, ‘‘Böyle saçma bir uygulama dünyanın hiçbir yerinde yok. Şimdi sabah 06.00'da kalkıp arabamızı mı çekeceğiz? Her gün burada çekicilerle kavga etmekten bıktık. Hergün sahibi belli araçları çekiyorlar’’ dedi. Giriş - çıkış kapatıldıktan sonra akşamları büyük sıkıntı yaşadıklarını belirten sakinler, ‘‘Sokak başındaki kilitlerin anahtarları belli bir kişide duruyor. Acil bir durumda bu anahtarı bulma şansımız yok. Herhangi bir sağlık probleminde ambulansın girme şansı yok’’ diye yakındı.

1379 Sokak sakinleri adına ilgili yerlere başvuran Avukat Mustafa Arkayın, ‘‘Bu sorunların kısa bir sürede mantıklı bir çözüme ulaştırılması gerekiyor. Valilik ve Konak Belediyesi'ne başvurduk. Burada yaşayan vatandaşların mağduriyetinin giderilmesini istiyoruz’’ dedi.

Alsancak'ta yaşanan otopark problemi ve sokak giriş - çıkışların demirlerle kapatılması, çevre sakinlerini mağdur ediyor.

KARŞIYAKA

BİZLER Bayraklı Birkent Sitesi'nde oturuyoruz. Ciddi bir ulaşım problemimiz var. 162 No'lu Cengizhan otobüslerinin sefer sayılarının artırılmasını istiyoruz. Ayrıca bu hatta çalışan otobüsler çok kötü ve bakımsız durumda. Otobüslerin çalışacak hali kalmamış. Problem yaşanmadan bu otobüsler seferden kaldırılmalı. Aylin ÖZTÜRK

BUCA

BUCA ve Şirinyer'in caddeleri delik deşik. Bugüne kadar hiç bu şekilde bir problem yaşamamıştık. Ana caddelerin yanı sıra, ara caddelerin durumu da içler acısı. Belediye ne zaman bu yolları düzeltmeyi düşünüyor. Yağmurlar yağdıktan sonra yolların durumu daha da kötüleşti. Asfaltlar çatladı. Delikler giderek büyüyor. Çukurlara girmemek için manevra yapan araçlar kaza yapıyor. Ayrıca yayalar da düşe kalka yürüyor. Belediyenin bu konuda kapsamlı bir çalışma yapması gerekiyor. En azından çukurlar yağmurlar başlamadan önce kapatılmalı.

Ersin DİRLİK

YANIT

BÜYÜKŞEHİR Belediyesi yetkilileri Basmane 1301 ve 1302 sokak sakinlerinin şikayetleriyle ilgili açıklama yaptı. İZSU'nun yapmış olduğu kanal temizleme çalışmasının tamamlandığını ve açılan çukurların kapatıldığını belirten yetkililer, ‘‘1301 Sokak’ta açık durumda bulunan çukurlar kapatıldı. Önümüzdeki günlerde 1302 Sokak’taki çukurlar da kapatılarak çalışma tamamlanacak’’ dedi.

Tel: 463 51 00

Faks: 463 08 29

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!