Çözüm Hattı

Güncelleme Tarihi:

Çözüm Hattı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 23, 1999 00:00

Haberin Devamı

ALİ Çetinkaya Bulvarı ile 1393 sokağın kesiştiği noktada tamamen bir şehir eşkiyalığı yaşanıyor. Bazı kişiler, 1393 sokağı ve bu köşedeki girintiyi demir kazık ve asma kilitler yaptırarak herkesin kullanımından çıkardı. Böylece o bölge sadece kendi araçlarının paryeri haline geldi. Üstelik Ali Çetinkaya Bulvarı İZELMAN'ın fiş keserek otopark olarak kullandığı bir yoldur. Bu insanlar yolun 5 metre yakınında kamuya ait olan park yerini özel otopark olarak kullanmaktadır. Selami ÖZLÜKAYA

Adını verdirdiği okulu yaptırmadı

MARMARİSLİ işadamı Kamil Acarer, Muğla Valiliği'yle imzaladığı protokolla 300 milyar liraya inşa edilecek Yatağan Lisesi ek binasını yaptırmayı üstlendi. Protokol gereği okulun adı Yatağan Kamil Acarer Lisesi olarak değiştirildi. Okul Aile Birliği'nce temeli atılarak subasman seviyesine getirilen ek bina inşaatına da tabela asıldı. Ancak, işadamı Acarer bina için çalışma yapmayınca inşaat da yerinde saydı. Okul Müdürü Zümrüt Kaya, derslik sıkıntısı çektiklerini ve inşaatın bir an önce bitirilmesini beklediklerini söyledi. Marmaris'in İçmeler Beldesi'nde de daha önce ilköğretim okulu yaptıran Acarer ise şimdilik birşey söyleyemeyeceğini belirtti.

Çöp konteyneri çilesi

KARŞIYAKA Belediyesi'nin dağıttığı çöp konteynerleri kullanılmaz hale geldi.Konteynerlerin kapaklarının çabuk kırıldığını, sıkıştığı zaman da açılmadığını belirten vatandaşlar, ‘‘Temizlik işçileri çöpleri genellikle gece topluyor. Sabah kalktığımızda konteyneri bir kaç apartman ötede buluyoruz'' dedi.

POSTA KUTUSU

ALSANCAK 1440 Sokak'tan arayan okuyucumuz cadde içindeki marangoz ve demircilerin gürültüsünden şikayetçi. Sabah erken saatlerde başlayan çalışmaların geç saatlere kadar sürdüğünü belirten Zeki Şen, ‘‘Ev ve işyerleri birbirine çok yakın olduğu için, atölyeler evin içindeymiş gibi gürültü geliyor. Bu tür atölyelerin belli bir yere toplanması mümkün değil mi?'' dedi.

SSK’nın yaptığı

1997 yılında emekli olmak için SSK İzmir Bölge Müdürlüğü'ne başvuran Hasan Doğan'ın toplam 55 milyon lira olması gereken emekli maaşı 31 milyon lira olarak bağlandı. Bunun üzerine 3. İş Mahkemesi'ne başvuran Doğan davayı kazandı. Kararı Yargıtay da onayladı ama Doğan maaşını alamadı. SSK'nın düzeltme yapacağını açıkladığını belirten Doğan, ‘‘Aradan geçen 9 ay içinde hiç bir değişiklik olmadı. Şu anda 160 milyon olması gereken maaşım 115 milyon. İş günümün 10.800 olması gerekirken daha az görünüyor ‘ dedi.

Saçaklar korumuyor

İNSANLARIN yürürken yağmurdan korunmasını sağlayan saçaklar bakımsızlık ve ilgisizlik yüzünden işlevini kaybetti. Gültepe de bu sorunla karşılaşan mahallelerden biri. Mahalle sakinleri, ‘‘Evler özensiz ve projesiz yapılınca saçaklar unutuluyor. Kaldırımlar su içinde kalıyor. Evlerin önü yağmurdan korunacağımız yerler olacakken daha da çok ıslandığımız yerlere dönüşüyor'' diye yakındı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!