Coşku büyüyor

Güncelleme Tarihi:

Coşku büyüyor
Oluşturulma Tarihi: Eylül 08, 2000 00:00

Haberin Devamı

EGE'de düşman işgalinden kurtuluşun 78'nci yıldönümü kutlamaları coşkuyla devam ediyor. Aydın, İncirliova, Germencik, Kuşadası, Turgutlu da dün kurtuluşu törenle kutladı.

AYDIN'daki törene katılan Devlet Bakanı Yüksel Yalova, 7 Eylül'ün hiç unutulmayacağını belirtti, ‘‘Bugün bizim düşmanımız, yoksulluk, işsizlik, hayat pahalılığıdır. Anayasal düzeni yıkmaya çalışan yasadışı ve çağdışı kafalardan kendimizi korumalıyız. Türk bayrağını dünyanın bütün ülkelerinde dalgalanmasını istiyorsak, ilime eğitime, çağdaş düşünceye önem vermeliyiz’’ dedi. Askeri törenin ardından Aydın Efeler Derneği, Aydın Mücahit Gaziler ve Kuvayi Milliye Derneği efeleri resmi geçit düzenledi.

İncir kervanı

İNCİRLİOVA'da da Altın İncir Festivali, kurtuluş günü olan 7 Eylül'e denk getirildi. Aydın Borsası!na ilçeden 7 deveye yüklenilen incir gönderildi. Kaymakam Kamil Köten, Belediye Başkanı Şerif Temel ve vatandaşların da katıldığı kervan, Aydın'daki kutlamalara renk kattı.

GERMEKCİK’'te de kaymakamlık binası önünde tören düzenlendi. Buradaki konuşmalardan sonra Şanlıbahçe Şehitliği ziyaret edildi.

Dansı kutlama

KUŞADASI'ndaki Hanım Camii önünde asker ve efeler kurtuluşu canlandırıldı. Atatürk Anıtı önünde Avcılar ve Atıcılar Kulübü trap gösterisi sundu. İlk kez düzenlenen Uluslararası Halk dansları Şenliği'ne katılan 6 ülkeden konuk ekipler de gösterileriyle kutlamaya renk kattı.

TURGUTLU'da Hava Şehitliği ziyaret edildi, Atatürk Bulvarı'nda kurtuluş canlandırıldı, Bursa Milis Kuvvetleri'nin gösterisi dakikalarca alkışlandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!