Çine'de kefenli yol protestosu

Güncelleme Tarihi:

Çinede kefenli yol protestosu
Oluşturulma Tarihi: Eylül 22, 2012 00:00

Çine'de sürdürdüğü bölünmüş yol çalışması, yol güvenliğini ortadan kaldırdığı gerekçesiyle protesto edildi.

Haberin Devamı

Karayolları Genel Müdürlüğü'nün Marmaris ve Fethiye gibi Muğla'nın gözde turizm merkezlerinin güzergâhı üzerinde bulunan Aydın'ın Çine İlçesi'nde sürdürdüğü bölünmüş yol çalışması, yol güvenliğini ortadan kaldırması nedeniyle protesto edildi. Kefen giyen bir genç yola yatarken, diğer eylemciler de alkış ve pankartlarla tepkilerini dile getirip, yetkilileri göreve çağırdı.
Karayolları Genel Müdürlüğü'nün Nisan ayında başladığı Aydın-Muğla Karayolu'nda başladığı iyileştirme çalışmaları yolun daralması ve sinyalizasyon sisteminin çalışmamasına neden oldu. Bu nedenle yolda son bir ay içinde 5 ölümlü kaza meydana gelmesi Çinelileri isyan ettirdi. Çineliler ölen 5 hemşerilerini unutturmamak ve gereken yol güvenliği tedbirlerinin alınmasına dikkat etmek için Çine Otogarı önünde toplanıp, eylem yaptı. Eyleme, CHP Aydın İl Başkanı Barkan Kalınomuz, CHP Çine İlçe Başkanı Tayfun Şahin, CHP'li Aydın İl Genel Meclis Üyesi Erol Öz’ün aralarında bulunduğu 50 kişi katıldı. Eyleme katılanlar, “Ölüm sırası hangimizde?”, “Karayolu mu Ölüm yolu mu?”, “Azrail Çine’de mesaide”, “Çine için canımızı veririz. Karayoluna can vermek istemiyoruz” yazılı pankartlar açtı. Grup, Aydın-Muğla Karayolu'nu yarım saat süreyle trafiğe kapattı. Eyleme katılan 20 yaşındaki Hakan Öksüz, sembolik olarak kefen giyip, yola yattı.

Haberin Devamı

CHP Çine İlçe Başkanı Tayfun Şahin, grup adına yaptığı açıklamada, “Çine'nin içinden geçen Aydın-Muğla Karayolu’ndaki bölünmüş yol çalışması asgari 30 bin kişinin yaşamını doğrudan etkiledi. Yoldaki çalışmalar adeta ilçenin kabusu oldu. Yol üzerinde 5 okul var. Çok sayıda esnafın dükkanı var. Buna rağmen Öğrenci servislerinin ve esnafın mal tedariki yaptığı araçların bekleme yapacağı cepler planlanmadı. Kent trafiğini düzenleyen sinyalizasyon işlevsiz kaldı can ve mal güvenliği açısından önemli risklerin ortaya çıkmasına yol açtı. Trafik işaretlemeleri yetersiz olması trafik akışını aksattı. Kent girişindeki ve çıkışındaki kavşakların sayısı yerel yönetimleri uyarılarına rağmen dörtten ikiye indirildi. Son bir ay içinde 5 kişi trafik kazalarında hayatını kaybetti” dedi.

Haberin Devamı

CHP Aydın İl Başkanı Barkan Kalınomuz, “Ak Parti hükümeti, ‘Yol yaptım’ diyerek, Çine halkına eziyet etmekte. Yol öyle yapılmaz. AK Parti’nin yapmış olduğu bu yol, sanki Çine halkına fayda sağlamış gibi bir propaganda yapılıyor. Bu yol üzerine kurulan bir siyasettir” dedi.
Şoförler Odası Başkanı Ahmet Keleş de yolun yapılmasının kendilerince yanlış olduğunu belirterek, “Yol genişleyecek diye beklerken yol daraldı. Cep yapılmadı. Kavşak sayısı azaltıldı. Burada hatalı bir yol çalışması var. Araçlar yola çıktığında ayağını gazdan çekmeden 100 kilometre hızla ilçeden geçiyor. Her gün bir kaza haberi duymak istemiyoruz. Çine halkı olarak eylemlerimizi, sonuç alana kadar sürdüreceğiz” dedi.
Açıklamaların ardından grup, sessizce dağıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!