Çin Seddi’ne bile bayrağını dikti

Güncelleme Tarihi:

Çin Seddi’ne bile bayrağını dikti
Oluşturulma Tarihi: Eylül 20, 2011 00:00

Pamukkale Şarapları’na 2011 yılının ilk dokuz ayında yapılan uluslararası yarışmalarda altı altın, dokuz gümüş, altı bronz olmak üzere toplam 21 ödül geldi.

Haberin Devamı

DENİZLİ’nin Güney İlçesi’nde 49 yıldır üretim yapan Pamukkale Şarapları’na 2011 yılının ilk dokuz ayında yapılan uluslararası yarışmalardan toplam 21 ödül geldi. Yönetim Kurulu Başkanı ve Türkiye Şarap Üreticileri Birliği 2. Başkanı Yasin Tokat, Güney ilçesini Türkiye’nin Bordeaux’u yapma yolunda emin adımlarla ilerlediklerini belirterek, “Çin, Hong Kong’ta Trio kırmızı altın madalya kazandı. Güney’de üretilen şaraplar fuarlarda Avrupa’nın büyük beğenisini topladı. Bu yörenin şarapları ABD’den Çin’e bir çok ülkeden aldığı altın, gümüş ve bronz madalyalarla Çin Seddi’ne dahi Türk ve Denizli şaraplarının bayrağını dikti” dedi

Favori seçildi

Tokat, bağbozumu ve yeni şarap üretim sezonunun açılışında, Güney’de üretilen şaraplık üzümün dünyanın en kaliteli üzümü olduğunu açıkladı. 2010 yılında Türkiye’ye davet edilen 7 önemli yabancı şarap uzmanından en önemlisi ve dünyanın guru şarap otoritesi kabul edilen İngiliz Os Clarke’nin Türkiye’de favori şarap olarak Pamukkale Trio Kırmızı’yı gösterdiğini belirterek, “Özellikle Trio Kırmızı 2009’un kalitesi dünyanın her yerinden ödüller getirdi. Çeşitli ülkelerden gelen altı altın madalyanın üçü Trio Kırmızı’ya verildi. 2011’in en önemli ödülleri Fransa Paris’te düzenlenen yarışmada Nodus Chardonnay 2009 altın madalya, Avusturya Viyana da Nodus Şiraz 2009 altın madalya, Avusturya Viyana’da Pamukkale Diamond altın madalya, Almanya’da Trio kırmızı 2009 altın madalya Avusturya Viyana’da Trio kırmızı 2009 altın madalya ve  trio kırmızı 2009 Çin’de altın madalya kazandı” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!