Güncelleme Tarihi:
İTO Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, Ege Bölgesi’nin eşsiz yemek kültürünü hak ettiği noktaya getirmek gerektiğini vurgulayarak, “İzmir Ekonomi Üniversitesi bünyesinde Mutfak Sanatları Bölümü’nü kurduk ve Ege restoranlar zincirini tüm dünyada belli standartta, dekorasyonda, menülerle sunma çalışmalarımız son noktaya geldi. İzmir’i marka yapacaksak bu ayrıntı gözüken hayati adımları da atmamız gerekiyor” diye konuştu.
Sağlıklı beslenme teması
Restoranların franchising (standartlara uymak kaydıyla isim hakkını alarak işletmek) sistemiyle hayata geçirileceğini aktaran Demirtaş, “Nasıl Çin restoranları varsa onlara komşu Ege restoranları olacak. Günümüzde sağlıklı beslenme tüm dünyada önem kazandı. Bu temanın hakkını sonuna kadar veren Ege ve Akdeniz mutfağı zeytinyağına ve deniz ürünlerine dayalı ama tabii ki içinde İzmir köftesi de, karnıyarığı da olan bir menü olacak. Bu konuda da çalışmalarımız tüm hızıyla sürüyor” dedi.