Çıkartma koyu şarap markası

Güncelleme Tarihi:

Çıkartma koyu şarap markası
Oluşturulma Tarihi: Haziran 10, 2012 00:00

Uzun yıllar farklı sektörlerde yöneticilik yaptıktan sonra şarap sektörüne adım atarak kendi markasını yaratan Selim Zafer Ellialtı, 12 milyon dolarlık yatırımla Suvla Şarapları’nı piyasaya çıkardı.

Haberin Devamı

Çanakkale Kara Savaşları sırasında İngiliz Kraliyet Ordu-su’nun Norfolk Alayı’na bağlı Sandringham Bölüğü’nün çıkarma yaptığı koy olarak tanınan Suvla, Gelibolu Yarımadası Tarihi Milli Parkı’ndaki bağlarda yetiştirilen üzümlerden yapılan şaraba marka oldu. Suvla şaraplarına ilk ödül ise koya çıkarma yapan birliklerin bağlı olduğu Londra’dan geldi.
Uzun yıllar farklı sektörlerde yöneticilik yaptıktan sonra şarap sektörüne girep, kendi şarap markasını yaratan Selim Zafer Ellialtı, dokuz yıllık çalışma ve 12 milyon dolarlık yatırımın ürünü olan Suvla Şarapları’nı piyasaya çıkardı.
Şato tipi üretim
Suvla Şarapları’nı Eceaabat’taki üretim tesislerinde, yine aynı bölgede yer alan 440 dönümlük bağ alanında kendi yetiştirdikleri üzümlerle ürettiklerini söyleyen Microsoft’un eski Ortadoğu ve Afrika Bölgesi’nden Sorumlu Genel Müdürü Ellialtı, “Türkiye’de ‘şato tipi’ üretim yapan ve kendi bağ alanına sahip az sayıdaki şarap üreticisi arasındayız. Suvla ile amacımız yüksek nitelikli şarap üretmek. Kendi şarabımızı üretmeye karar verdiğimizde ilk olarak Fransa’dan özel sertifikalı fidanlar getirdik. Cabernet Sauvignon, Merlot, Shiraz, Cabernet Franc, Grenache Noir, Petit Verdot, Chardonnay, Sauvignon Blanc, Roussanne ve Marsanne cinsi üzüm fidanları, Bulgaristan’dan gelen özel ekipler tarafından dikildi. Bağlara oğlumuzun adı Bozok’tan esinlenerek Bozokbağ adını verdik. Şaraplarımız ise ismini Suvla Koyu’ndan alıyor” dedi.

Haberin Devamı

ORGANİK BAĞLAR

Şato tipi üretim yapabilmek için bağların ve üretim tesisinin arasındaki mesafenin en fazla 30 kilometre olması gerektiğini anlatan Ellialtı, Suvla’nun bu mesafade olduğunu söyledi. Ellialtı, “Suvla’nın 440 dönümlük bağ alanına ek olarak 200 dönümlük bir arazi iki yıldır organik bağcılık için hazırlandı ve organik sertifikası alındı. Tüm bağların GAP - İyi Tarım Uygulaması Belgesi var. Fransa’nın Rhone bölgesine ait çok özel iki üzümü, Roussanne ve Marsanne üzümlerini Türkiye’de ilk kez yetiştirdik. Çok özel bir beyaz şarap kupajı ile sunmaya hazırlanıyoruz” diye konuştu.

Haberin Devamı

KAPASİTE ARTACAK

Bağ alanının 5 yıl içinde bin dönüme çıkarılmasını planladıklarını söyleyen Ellialtı, “Suvla Şarapları, Gelibolu’nun özel mikro klimasında yetişen üzümlerle, 10 dönüm arazide toplam 5 bin 200 metrekare kapalı alana kurulu şarap fabrikasında, gelişmiş teknoloji ve doğal yöntemler kullanılarak üretiliyor. Şu an üretim kapasitesi 658 ton, yani yaklaşık 850 bin şişe. Tesisimiz 2 milyon litre üretim yapabilecek alt yapıya sahip. Kapasiteyi ilk yıldan sonra artırmayı hedefliyoruz” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!