CHP'li vekilden öneri

Güncelleme Tarihi:

CHPli vekilden öneri
Oluşturulma Tarihi: Nisan 22, 2013 13:35

CHP İzmir Milletvekili Hülya Güven 17 Nisan'ın Sağlık Çalışanlarına Şiddeti Kınama Günü olarak anılmasını önerdi.

Haberin Devamı



CHP İzmir Milletvekili Hülya Güven, TBMM Başkanlığı'na 17 Nisan'ın “Sağlık çalışanlarına şiddeti kınama günü” olarak anılması için kanun teklifinde bulunduklarını belirterek, “Doktor Ersin Arslan 17 Nisan'da öldürüldü. Ancak doktorlarımıza şiddet her geçen gün artıyor. Bu konuda bir duyarlılık yaratılmasını istiyoruz” dedi.

CHP İzmir Milletvekili Hülya Güven ve CHP İzmir İl Başkan Yardımcısı Ülkümen Rodoplu, parti binasında bir basın toplantısı düzenledi. Eski başhekim olan Prof. Dr. Hülya Güven, CHP olarak sağlık çalışanlarının karşılaştığı saldırıları ve yaşadıklarını şiddetli kınadıklarını söyledi. Güven, “Bir yıl önce 17 Nisan'da öldürülen Dr. Ersin Arslan'ı anma gününün ‘Sağlık çalışanlarına şiddeti kınama günü' olarak anılmasını istiyoruz. AKP iktidarının yol açtığı olumsuzluklar nedeniyle, ne yazık ki doktorlarımızın şiddet görmediği gün geçmiyor. Sadece doktorlarımız değil, diş hekimleri, eczacılar, hemşireler, ebeler, sağlık memurları, sağlık teknisyenleri, teknikerler, memur ve diğer tüm yardımcı sağlık personelinin, yaşadığı olumsuzlukların farkındayız” dedi.

Haberin Devamı

HİZMET BEKLENEMEZ
Güven, uygulanan sağlık programının cezasını en başta sağlık çalışanlarının çektiğini belirterek, “Can ve gelecek güvencisinin olmadığı bir ortamda sağlık çalışanlarından nasıl bir hizmet beklenebilir? Emekliliğe yansımayan, performansa bağlı ek ödeme sistemi ile nasıl bir gelecek hayal edilebilir? Sendikal hakkı elinden alınan taşeron sağlık işçisi hakkını nasıl arayabilir? İşte bu sorular, CHP iktidarında yanıtlarını bulacak. Çünkü CHP emekten yana, halktan yanadır” dedi.

CHP İKTİDARINDA HEKİME HAK ETTİĞİ ÜCRET GELECEK
CHP iktidarında doktorların kaç hasta muayene ettiği, kaç hasta ameliyat ettiği ile değil, kaç hastanın canını kurtardığı, kaç insanın hastalıktan koruduğu ile değerlendirileceğini anlatan CHP'li Güven, “Emekliliğe yansıyan, insanca yaşayabileceği, uzun eğitim çilesini unutturacak bir ücret alacaktır. Tüm sağlık çalışanlarının can güvenliği sağlanacak, kadrosuz hemşire, işsiz sağlık teknisyeni, sendikasız işçi kalmayacaktır. Taşeron son bulacaktır. Sağlık sisteminin eksiklerini gidermek boynumuzun borcudur. CHP iktidarında her yurttaş için ulaşılabilir olduğu kadar, eşit ve nitelikli sağlık hizmeti, her sağlık çalışanı için iş, aş ve can güvencesi, emekliliğe yansıyan, hak ettiği ücret güvencesi gelecektir” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!