Çevre dostu tekne kooperatife devir

Güncelleme Tarihi:

Çevre dostu tekne kooperatife devir
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 20, 2012 00:00

İNCİ Akü, Dalyan Kanalı’nda dizelle çalışan iki teknenin teknoloji sponsorluğunu üstlenerek akülü sisteme dönüştürdü.


İki yıl denenen teknelerden birinin kullanımı Dalyan Tekne Kooperatifi’ne devredildi. Denizkızı Restoran’daki törene, Dalyan Belediye Başkanı Arif Sarı, İnci Akü Yönetim Kurulu Başkanı Neşe Gök, Göcek Liman Başkanı Nazan Ayvardı Yurt, Muğla Çevre ve Şehirlik İl Müdürü Bekir Erdoğan, Dalyan Tekne Kooperatifi Başkanı Atilla Gültekin ileyeleri katıldı.
“Caretta bot” adı verilen aküyle çalışan teknenin anahtarını Gök’ten alan Gültekin, “Sessiz, sintinesiz, çevre dostu bu tekne Dalyan’daki diğer teknelere de örnek teşkil edecek” dedi.
Gelir dönüşüm fonuna
Gök de, dizel motorlarınkine eşdeğer performans sağlandığını, yakıt giderinin 10 kat azaldığın belirtti, şunları söyledi:
“Enerjisini aküden alan sistemi geliştirdik ve patentini aldık. Dalyan’ın temiz kalması ve motor gürültüsünden arındırılması amacıyla, dönüştürdüğümüz çevre dostu teknelerden birinin kullanımını kooperatife devrettik. Teknenin sezon boyunca yapacağı turlardan sağlanacak gelir, yeni teknelerin çevre dostu tur teknelerine dönüştürülebilmesi için oluşturulacak fona aktarılacak.”
Ege’de doğmuş ve büyümüş, bugün tüm dünyaya ihracat yapan, ürünleriyle dünyayı dolaşan bir şirket olarak Ege’nin gelişimi için çalıştıklarını belirten Gök, “Teknesini akülü sisteme dönüştürmek isteyenlerin Manisa’daki merkezimize müracaatı yeterli olacaktır. Teknik ekibimiz gerekli inceleme yaptıktan sonra tekne en geç bir ayda dönüşmüş olacaktır” diye konuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!