Güncelleme Tarihi:
Hagi
FETHİYE Turizm Müdürü Burhan Coşkun, "Fethiye’nin temel taşlarından birisi olan turizm, Fethiye’yi ayakta tutan can damardır" dedi. Fethiye Turizm Müdürü Burhan Coşkun, şunları söyledi:
"İlçemiz Muğla ilinin en eski turistik mekánlarındandır. Eski yıllarda sırt çantalıların gelmeleriyle birlikte başlayan turizm sektörü, daha sonra gelişen ve aktarılan yatırımlar sayesinde kısa zamanda büyüdü ve Fethiye Avrupa pazarında yer almaya geçti.
Tesis kurma olanağı
Şu anda ilçemizde kaliteli bir ve iki yıldızlı pansiyonlar bulunuyor. Tabi bunların yanı sıra üç, dört ve beş yıldızlı oteller de bulunmakta. Doluluk oranlarına baktığımız zaman her yıl artmakta. Tanıtım çalışmalarımızın ardından ilçemize önemli bir konum kazandırdı. Fethiye’nin yeşil alanları korunarak bu günlere kadar gelmiştir.
Hiçbir tarihi alanın bozulmadığı ve Ölüdeniz gibi bir alternatife sahip olan ilçemiz turizm sektörü ile bir adım daha ileriye giderek kendi ilini egale etmiştir. İstenilen her yerinde tesis kurma olanağı olmadığı için bu da Fethiye için büyük bir şanstır. Yamaç paraşütü, dağcılık, denizsel faaliyetleri oldukça yüksektir. Yani Fethiye’nin turizm alanı sadece otelcilik ile değil diğer alanlarda da oldukça yüksektir. Birçok tarihi alanlarının yanı sıra denizcilik, dağcılık, spor vb faaliyet alanlarında da etkili olan Fethiye’mizin ekonomisini dış illerden gelen insanların da katkıları oluyor. Bir turizm merkezinin oluşabilmesi için gerekli olan sosyal çekicilikleri bünyesinde barındıran ilçemiz ne yazık ki; arzu edilen turistik potansiyeli henüz yakalayamamıştır.
Fiziksel planlama var
Bunun başlıca nedenleri halkın uzunca bir süre turizmi bir yaşam biçimi olarak kabullenmemesi; fiziksel planlama çalışmalarının gecikmesi, ulaşım olanaklarının ve alt yapının kısıtlı olması ve tanıtım yetersizliği gibi hususlar. Olağanüstü doğal güzelliklerin iç içe yaşandığı ilçemizi arzu ettiğimiz konuma getirebilmek yurtiçi ve yurt dışında tanıtmak eğitim kültür ve çevresel sorunlarımıza çözümler sağlayabilmek için Kaymakam başkanlığında, yerel yönetimler, sivil toplum kurumları, Turizm sektör temsilcilerinin yer aldığı Turizm Tanıtma Eğitim Kültür ve Çevre vakfı kısa adıyla FETAV kurularak yurt içi ve yurtdışı fuarlara katılarak tanıtım filmleri yayınları hazırlayarak tanıtım konusunda görülen eksikliğimiz kısmen giderilmeye çalışılmaktadır.
Kalenin içinde kilim tezgahı
Mehmet Biçer
KADİFEKALE’nin iç mekanında basit bir tezgah kuran kadın, bu tezgahta dokuduğu kilimleri kesip ve çeşitlendirerek gelen yerli ve yabancı turistlere satarak geçimini sağlıyor. Mardin’li 38 yaşındaki Zübeyde Özdere eski zamanlardan kalma basit bir tezgahta dokuduğu yolluk şeklindeki kilimleri, bittikten sonra keserek, çanta, heybe kilim haline getiriyor. Daha sonra ürünlerine süsler ekleyen Özdere, kaleyi ziyarete gelen yerli ve yabancı turistlere satıyor.
Keçi arabası
Mehmet Biçer
BİZİM bu romanlar çok alem insanlardır. Olumsuzluklar onları asla yıldıramaz, muhakkak bir çare bulurlar. Atları ölünce şimdilik işleri aksamasın diye arabaya keçiyi koştular. Bizde çare tükenmez diyorlar.
Zamana direnen tarihi yerlerimiz
Mehmet Biçer
ESKİ evler konaklar, medreseler, türbeler, camiler inatla zamana dirense dahi, direnci kırılanlar mağlup olanlar da çok. Çünkü doğa gerçekten çok güçlüdür. Sarıyar Deresi’nin iki yamacına kurulu Birgi, koruma altına alınan kentsel sit alanlarından birisi. Ödemiş’e 9 km.uzaktaki Birgi, zamana direniyor. Kasaba, Turizm Bakanlığı tarafından dini turizm merkezlerinden biri olarak kabul ediliyor. Tarih boyunca hep mistik bir yönü olmuştur. Önce Zeus’un sonra Hz. İsa’nın şehri olarak anılmış bir Müslüman şehiri olarak da dini önemini korumuştur
Kayak merkezi projesi
Yıllarca çözümsüz kalmış yol, kaldırım, atık su arıtma ilçenin hayati sorunları yıllar sonra ele alınmış Babadağ Teleferik Projesi, Erendağı Kayak Merkezi Projesi gibi mega projeler etüt planlama aşamasına sokulmuş Fethiye kabuk değişimi aşamasına gelmiştir.