Güncelleme Tarihi:
“Manisa Değişiyor Sunum Programı” Kültür Sitesi Lale Salonu’nda yapıldı. Programa Vali Halil İbrahim Daşöz, Vergi Dairesi Başkanı Yılmaz Çakan, Manisa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Koşmaz, askeri erkan, MHP İl Başkanı Tamer Akal, mahalle muhtarları ve çok sayıda davetli katıldı. Belediye Başkanı Cengiz Ergün, barkovizyon görüntülerle yaptığı sunumda, 29 Mart 2009 tarihinden bu yana 3 yıl 24 günlük bir süreyi geride bıraktıklarını ve bugüne kadar yaptıklarının belediyede çalışan bin 545 kişinin ekip çalışması olduğunu belirtti.
Ergün, göreve geldiklerinde şeffaf belediyecilik sözü verdiklerini ve bugüne kadar bunu sergilediklerini belirterek, “2009 yılında belediyeyi devraldığımızda 91 milyon lira borcunu olduğu kesinleşmişti. 2011 yılı bütçe gerçekleşme hedefini yüzde 98’lik oranla 138 milyon lira olarak yakaladık” dedi. Öncelikle kendi kendine yeten bir belediye olduklarını anlatan Ergün, “Biz geldiğimizde araç kiralama yöntemiyle hizmetler alınıyordu. Bu kiralamayı kökünden temizledik. Belediyeye yıllık 10 milyon liraya yakın tasarruf sağladık. 275 adet araç filosunu belediyeye kavuşturduk. Birçok konuyu belediye kendi bünyesinde yapmaya başladı. Kendi aldığımız araçlarla yaptığımız sadece çöp işi için ayrılan 900 bin liralık rakam 500 bin liraya indi” diye konuştu. Ergün, bu zamana kadar 30 km yağmur suyu boru hattı döşemesi yaptıklarını, mahallelerdeki taşkınların önüne geçildiğini, yılda 231 bin ton asfalt dökerek rekor kırdıklarını, ana bulvarları ve caddeleri ışıklandırdıklarını, artık bir kadının bile gece saat 01.00’de korkmadan gezebildiğini, 20 bin km. yeşil kuşak yaptıklarını, üç yıl içinde 5 bin çınar olmak üzere 23 bin fidanı toprakla buluşturduklarını, 12 muhtarlık binasını bilgisayarı ve büro malzemesiyle muhtarların emrine verdiklerini söyledi.
ŞEHZADELER KENTİ
Cengiz Ergün, ana caddelerdeki dükkanların saçaklarının tek tip yapıldığını ve dış cephe değişimlerinin tamamlandığını belirtti. Dr. Sadık Ahmet Caddesi’nin Manisa’nın Osmanlı Çarşısı şekline büründüğünü kaydeden Ergün, “Tahmin ediyorum ki burası üç yıl içinde Manisa’nın simgeleri olan çeşitli ürünlerin üretilerek satıldığı bir turizm alanı olacak” dedi. Manisa’nın Şehzadeler şehri olduğunu ve önemli eserler bulunduğunu kaydeden Ergün, “Bugüne kadar bazı alanlarda bu tür iyileştirmelerin yapılamamış olmasından dolayı bunların çevrelerinde kamulaştırma hamlesi başlattık. 4,9 milyon liralık bir bütçe ile kamulaştırma yaptık” dedi.
BEKLEYEN PROJELER
Okullarda yaptığı çalışmaları da anlatan Ergün, tiyatro konusunda adım attıklarını ve Altın Üzüm Kısa Film Festivali’ni hayata geçirdiklerini söyledi. Manisa’nın 30 yıldır kanayan yarası olan ulaşım sorununa da el attıklarını ifade eden Ergün, “Kooperatifleştirme ve kent kartın sisteme geçmesi ile işin son safhasına girdik. Mayıs’ın 20-25’inde ilk 50 araç Manisa’ya geliyor” dedi. Atık su arıtma tesisinin kapasitesini artırmak için yapılan çalışmaların, 2,5 yıldır devam ettiğini ve İller Bankası’ndan onay beklediğini belirten Ergün, “Mevcut 28 bin metreküplük atık su tesisimizi 93 bin kapasiteye çıkartacak olan proje şuan iller bankasında. Son aşamaya geldi” dedi. Ergün, Kenan Evren Sanayi Köprülü kavşağı, Yeni Garaj ve Lalelik’te yapılacak Kent parkı projelerinin İller Bankası onayını beklediğini hatırlatan Ergün, “Muhalefet Belediyesi olarak İller Bankası’nın projelerimizi biraz çabuklaştırılmasını istiyoruz” dedi.
Ergün daha sonra Belediye Meclis üyeleri, Daire müdürleri ve Vali Halil İbrahim Daşöz ile üçüncü yıl pastasını kesti.