Caz günleri böyle geçti

Güncelleme Tarihi:

Caz günleri böyle geçti
Oluşturulma Tarihi: Mart 22, 2010 00:00

2 Mart’ta 8. Caz Afiş Yarışması Sergisi ve Antonio Najarro Dans topluluğu’nun Jazzing Flamenco gösterisiyle başlayan festival, Fatima Spar konseriyle son buldu.

Haberin Devamı

İZMİR Kültür Sanat ve Eğitim Vakfı’nın (İKSEV), İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin katkılarıyla, İzmir İtalya Konsolosluğu, İzmir Fransız Kültür Merkezi, Goethe Enstitüsü İzmir ve Avusturya Kültür Ofisi işbirliği ile düzenlediği 17. İzmir Avrupa Caz Festivali, başladığı gibi muhteşem bir konserle sona erdi. 2 Mart’ta 8. Caz Afiş Yarışması Sergisi ve Antonio Najarro Dans topluluğu’nun Jazzing Flamenco gösterisiyle başlayan Festival’in kapanışında Fatima Spar& Freedom Fries, Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi Büyük Salonu tamamen dolduran İzmirlilere unutulmaz bir konser verdi.

Önemli projeler

Bu yıl konserlerinin tümü Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde yapılan 17. İzmir Avrupa Caz Festivali’nde ikisi halka açık sekiz konserin yanı sıra bir sergi ve iki atölye çalışması yer aldı. Festival kapsamında gitarist Önder Focan ve neyzen Şenol Filiz’in katılımıyla İtalyan Topluluk Luigi Campoccia Dörtlüsünün verdiği  “On the Road to Damascus” (Şam Yolunda) konseri, Türk ve İtalyan caz sanatçılarını bir araya getirecek projeye ilham kaynağı oldu. Açık Caz Orkestrası Atölyesine katılan 15 genç caz sanatçısı arasından her yıl olduğu gibi ikisi Can Ercan (gitar) ve Yaman Akdoğan (elektrik bas) Siena Yaz Caz Ustalık sınıflarına burslu katılma hakkı kazandı.

Biletler tükendi

17. İzmir Avrupa Caz Festivali’nin diğer yıllardan farkı konserlerin gördüğü yoğun ilgiydi. Açılışı ve kapanış konseri AASSM Büyük Salon’da, diğer konserleri Küçük Salonda yapılan Festivalin biletleri günler öncesinden bitti.

Haberin Devamı

FESTİVALDEN KİMLER GELDİ KİMLER GEÇTİ
Avrupa Caz’ının en iyi örneklerinin sunulduğu, dost Avrupa ülkeleri arasındaki kültürel iş birliğinin en güzel örneğini oluşturan 17. İzmir Avrupa Caz Festivali Antonio Najarro Dans Topluluğu’nun Jazzing Flamenco gösterisi ile başladı. Ardından Luigi Campoccia Quartet- Önder Gocan, Şenol Filiz, Açık Caz Orkestrası, Laia Genç - Liaison Tonique 5, Matthias Schriefl 6, Als & Jazz, Andy Manndorff Trio, Jeff Giansily Quartet ve Fatima Spar&The Freedom Fries konser verdi. Luigi Campoccia Quartet üç gün süreli Açık Caz Orkestrası Atölyesi, Laia Genç bir günlük piyano atölyesi yaptı. 8. Caz Afişi Yarışması Festival boyunca AASSM’de açık kaldı. Festival danışmanı, caz tarihçisi Francesco Martinelli’nin çevirisini Ümit Tunçağ’ın yaptığı “100 Yıllara Django Reinhardt” konulu seminerini çok sayıda caz sever dinledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!