Çanakkale Yarışması sonuçlandı

Güncelleme Tarihi:

Çanakkale Yarışması sonuçlandı
Oluşturulma Tarihi: Mart 15, 2009 00:00

18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi etkinlikleri kapsamında Güney Deniz Saha Komutanlığı’nın düzenlediği, seçici kurulunu İzmir Devlet Resim ve Heykel Müzesi Müdürü Faden Suzan Kudsioğlu, Müdür Yardımcısı Ali Açıkalın, Ressam Prof. Bedri Karayağmurlar, Yrd. Doç. Dr Fevzi Korur, Doç. Halil Yoleri, Yrd. Doç. Dr. Mehmet Fırıncı, Öğretim Görevlisi Mustafa Keysan’ın oluşturduğ ve 90 katılımın olduğu resim, heykel, özgün baskı ve seramik yarışmasında şu sanatçılar ödül kazandı:

RESİM: Nurhayat Açıkalın, Raif Yazıcı, Neslihan Karaağaç, Müze Ödülü: Sevim Acar, Dernek Ödülü: Özlem Yörük, HEYKEL: Nilgün Bilen, Senay Kurtyanar, SERAMİK: Fatma Gürle, Fügen Yılmaz, Yasemin Özkan, Müze Ödülü: Zeynep Duru. ÖZGÜN BASKI: Şükran Ulucan, Aysun Akay, Yusuf Tarım, Müze Ödülü: Aysen Yılmaz, Dernek Ödülü: Nilgün Köseoğlu.

Sergi, 24 Mart’a kadar İzmir Devlet Resim ve Heykel Müzesi’nde izlenebilir, yarın saat 15.00’te resmi açılış ve ödül töreni gerçekleşecek.

Kızım ödül kazandı, çoook gururlandım!

"Çanakkale Deniz Zaferi" anısına, Güney Deniz Saha Komutanlığı’nın düzenlediği yarışmanın resim dalında kızım Ressam Neslihan Karaağaç ödül kazandı. Ödülünü İzmir Devlet Resim ve Heykel Müzesi’nde yarın törenle alacak. Yıllarca sanat muhabiri olarak İzmir Resim Heykel Müzesi’nde yüzlerce sergi haberi yaptım, ekmek paramı sanat muhabirliğinden kazandım. Aynı yerde bir gün kızımın ödül alacağını ve onun da haberini yapacağımı hayal bile edemezdim. Kızım bana büyük bir armağan verdi. Ödülünü ve halen İstanbul Yeniköy’de Sait Halim Paşa Yalısı’nda açılan kişisel sergisini yürekten kutluyorum.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!