Can alan güzellik

Güncelleme Tarihi:

Can alan güzellik
Oluşturulma Tarihi: Eylül 02, 2000 00:00

Haberin Devamı

Büyüleyen güzelliğiyle doğaseverleri çeken Şahinderesi Kanyonu bugüne kadar altı kişiye mezar oldu. Belediyenin aldığı önlemler yetersiz kaldı.

Rehbersiz çıkılmamalı

EDREMİT'in Altınoluk Beldesi'nde bir can daha alan Şahinderesi Kanyonu'nun, tehlikeli cazibesine dikkat çekildi, rehbersiz çıkılmaması istendi. İsviçre Alpleri'nin ardından, dünyanın en en çok oksijen üreten ikinci bölgesi kanyonda son 10 yılda 6 kişi öldü.

Bir de yabancı var

İBRAHİM İnce, Nevzat Barın, Avusturyalı, soyadı saptanamayan Erwin adlı kişi, İbrahim Erdim, Arif Özyürt, son olarak da beldenin sevilen simalarından, inşaat kalfası Haydar Kızılkaya, güzelliğine kapılıp çıktıkları kanyonda kayalardan düşerek can verdi.

Uyarı işe yaramadı

EFSANELERDE tanrılar tanrısı Zeus, aşk tanrıçası Afrodit'in yurdu olarak anılan İda Dağı'nda (Kazdağı), 25 kilometre uzunluğu, yer yer 1500 metreye varan yüksekliği ve 50-60 metreye ulaşan genişliğe sahip kanyonun girişine belediyenin koyduğu uyarı levhası da işe yaramadı.

Girişimler sonuçsuz

ÖLENLERİN adlarıyla rehbersiz çıkılmaması uyarısı yeralan levha, avcılar tarafından hedef tahtası olarak kullanılırken, belediyenin güvenliği sağlamak için tracking yolu yapma, ardından da teleferik kurarak yukarıdan izlenmesini sağlama girişimleri sonuçsuz kaldı.

Belediye Başkanı:

Projeler gerçek olmadı

ALTINOLUK Belediye Başkanı İsmail Aynur, uyarılarının işe yaramadığını söyledi. Aynur, ‘‘Şahinderesi Kanyonu'na 1.5 metre genişliğinde, kanyonun en uç noktasına gidilecek uzunlukta tracking yolu yaptırmaya karar verdik. Ancak projemiz Milli Parklar Genel Müdürlüğü'ne takıldı. ‘Ormanda yangın çıkar’ denilerek öneri geri çevrildi. İnsanları bu güzellikten mahrum etmemek gerektiğini düşünüyorum. Bu nedenle teleferik yaptırma girişiminde bulunduk. Bu da Orman Genel Müdürlüğü'ne takıldı. Gerekçesi aynı. Bu güzellikleri görmek insanların hakkı. Ancak Şahinderesi çok tehlikeli. Rehbersiz kesinlikle çıkılmamalı’’ dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!