Çakabey'in Alman misafirleri

Güncelleme Tarihi:

Çakabeyin Alman misafirleri
Oluşturulma Tarihi: Ekim 13, 2014 12:23

Almanya’nın Siegen şehrine bağlı Bad Laasphe kasabasında bulunan "St?dtische Gymnasium Bad Laasphe" ile Çakabey Okulları arasında geçtiğimiz yıl başlayan değişim programı kapsamında Alman öğrenciler İzmir’e geldi.

Haberin Devamı

17 öğrenci ve iki öğretmenden oluşan grup Çakabey öğrencileriyle Agora, Etnografya Müzesi, Kemeraltı ve Doğal Yaşam Parkı’ni ziyaret etti. Bergama, Efes, Meryem Ana ve Şirince gezilerinde ise Alman öğrenciler bu tarihi zenginliğe hayran oldu. Çakabeyli öğrenciler tarafından misafir edilen Alman konuklar, velilerin haftasonu programında ise İzmir’in yakın çevresini ve tatil yerlerini, alış-veriş merkezlerini görme imkanı buldu. Hafta boyunca Çakabey Okulları’nda derslere de katılan öğrenciler, resim, müzik, lego robotik ve beden eğitimi gibi derslerde yer aldı.

Bir haftanın sonunda Alman öğrenciler Türkiye’den ayrılırken, gözyaşları arasında vedalaştı. Bu tür projelerin öğrencilerin yabancı dilde iletişim kurmalarına, yeni arkadaşlıklar edinmelerine ve farklı kültürleri yakından tanımalarına olanak yarattığını ifade eden Almanca Zümre Başkanı Aylin Uçkan "Okulumuzda Almanca uluslararası hareketliliğin ortaokulda başlıyor olması çok önemlidir. 2. Dönem gerçekleştirilecek olan Almanya ziyareti için şimdiden hazırlıklara başlamış durumdayız" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!