Güncelleme Tarihi:
Büyükşehir Belediyesi'nin ‘Meslek Edindirme ve Beceri Kursları' için yeni dönem kayıtları başladı. 2013-2014 eğitim yılında 53 branşta açılacak ücretsiz kurslar, bu yıl da Milli Eğitim Bakanlığı ve Halk Eğitim Merkezi Müdürlükleri işbirliğiyle yürütülecek. Çok farklı branşlarda teknik ve mesleki beceri geliştirme olmak üzere iki ana grupta açılacak kurslara kayıtlar 9 kurs merkezinde devam ediyor. Kayıtları 13 Eylül'e kadar sürecek kursların Ekim ayında başlaması planlanıyor.
7 YILDA 40 BİNDEN FAZLA KURSİYER
Herhangi bir sebeple örgün eğitimden yoksun kalmış ya da eğitimini yarıda bırakmış kişilerin mesleki ve sosyal gelişimlerine destek olan, kentin nitelikli çalışan sayısına da ciddi katkılar sağlayan kurslardan, özellikle kentin alt gelir gruplarında yer alan kadın ve gençler yararlanıyor. 2006 yılından bu yana düzenlenen bin 548 kursa bugüne kadar toplam 40 bin 206 kursiyer katıldı. Sadece 2012-2013 eğitim-öğretim yılında 47 branşta açılan kurslardan 5 bin 845 kursiyer yararlandı
ÇOCUKLAR İÇİN OYUN ODALARI
Kurs merkezlerinde, çocukları olan kursiyer de unutulmuyor. Kendilerini geliştirmek amacıyla devam ettikleri kurslar boyunca çocuklarıyla ilgilenecek kimsesi olmayan kursiyerler için ‘Oyun odaları' hazırlandı. İsteyen kursiyerler, çocuk gelişim uzmanlarının nezaretindeki oyun odalarına çocuklarını güvenle bırakabilecek.
Kurs merkezlerinin aynı zamanda birer Sosyal Destek Merkezi olması dolayısıyla, her merkezde psikolog, sosyolog ve sosyal hizmetleri bulunuyor. Kurslarda, sektörlerdeki gelişmeleri takip etmek amacıyla kursiyerlere meslek odaları tarafından verilen seminerlerin yanı sıra sağlık, aile ve hukuk gibi çeşitli konular ile kişisel gelişim alanında da seminerler düzenleniyor. Merkezlerde ayrıca, kursiyerlerin kenti daha iyi tanıma imkanı bulması amacıyla kültürel geziler de organize ediliyor.
53 BRANŞTA KURS
Kurslar bu yıl Bilgisayar Kullanımı, Hasta Kabul İşlemleri, Evde Çocuk Bakımı, Sterilizasyon ve Dezenfektasyon, Hasta ve Yaşıl Bakımı, Zihinsel ve Engelliler için Öz Bakım, İlk Yardım, El Sanatları, Etkili İletişim ve Halkla İlişkiler, Bilgisayar Sistem Bakım Onarımcısı, Girişimcilik, Ofis Programları Kullanımı, Web Tasarımcısı, Topraksız Tarım, İngilizce, Uygulamalı Tiyatro, Okuma-Yazma, Diksiyon, Resim, Pastacı Çırağı, Aşçı Çırağı, Kuaförlük, Gümüş Takı İşlemeciliği, Muhasebe, Aerobik, Ahşap Boyama, Makinada Dantel Sarma ve Piko Yapımı, Kadın Üst Giysileri Dikimi, Kırk Yama (Patchwork), Yaratıcı Drama, Cilt Bakımı ve Temel Makyaj, Mefruşat (Çeyiz Ürünleri Hazırlama), Halk Oyunları, Bağlama, Servis Elemanı Yetiştirme, Bilgisayar Destekli Proje Çizimi (Autocad), Çini İşlemeciliği, Betonarme Demircilik ve Kalıpçılık, Katı-Sıvı Yakıtlı Kalorifer Ateşçiliği, Doğalgaz Yakıtlı Kalorifer Ateşçiliği, Takı Tasarımı, Servis Komisi, Kat Hizmetleri, Oda Temizleyicisi, Ön Büro Hizmetleri, Havuz Suyu Operatörlüğü, Çamaşır
hane Elemanı, Tur Animatörü, Alkol Bağımlılığından Korunma, Sigara Bağımlılığından Korunma, Müşteri Hizmetleri Temsilcisi ile İletişim Yöntem ve Teknikleri olmak üzere toplam 53 branşta açılacak.
BİLGİ ALINACAK YERLER
Sertifika almaya hak kazanan kursiyerlerin meslek sahibi olduğu kurslar ve branşlar hakkında bilgi almak isteyenler; Çamdibi Kurs Merkezi'nin 293 40 38, Evka-1 Kurs Merkezi'nin 420 05 50, Evka-4 Kurs Merkezi'nin 351 67 07, Gültepe Toros Kurs Merkezi'nin 433 83 53, Çiğli Kurs Merkezi'nin 386 44 22, Egekent Kurs Merkezi'nin 386 39 67, Gaziemir Kurs Merkezi'nin 293 46 03, Karabağlar Kurs Merkezi'nin 253 64 66, Bayraklı Kurs Merkezi'nin 371 21 45, Kültürpark Yönetim Birimi'nin 293 17 14 ve Tarihi Havagazı Fabrikası Seramik Atölyesi'nin 293 17 14 nolu telefonları ile http://izmeb.izmir.bel.tr web adresinden yararlanabilir.