Güncelleme Tarihi:
Marinada üç gün boyunca tadım yapıldı, şarap seçimi, saklaması, havalandırılması ve servisi ile ilgili seminer verildi. Büyülübağ, Diren, Doluca, Gali, Kavaklıdere, Kayra, Likya, Pamukkale, Paşaeli, Selendi, Sevilen, Suvla, Umurbey, Vinkara ve Yazgan
gibi sektörün önde gelen firmalarının katılımıyla yapılan etkinlik ilgi gördü. Vinovasyon Şarapçılık yetkilisi Şakir Akışık, Türkiye’de şarap sektöründe farkındalığın arttığını, ancak bunun piyasaya yansımadığını belirterek, “Bu farkındalık şarap üreticilerini de harekete geçirdi. Butik üretici dediğimiz, üzüm bağlarının yanlarına üzümün hemen işlenmesi için tesisler açıldı. Bu tesislerle üretilen şarabın kalitesi de arttı” dedi.