Burj el Arab’da Türk tasarımcı

Güncelleme Tarihi:

Burj el Arab’da Türk tasarımcı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 01, 2013 00:00

Ünlü mücevher tasarımcısı Eser Elgür’ün koleksiyonları için 7 yıldızlı otelinde gece düzenlenecek.

Haberin Devamı

ARAP ülkelerinde revaçta olan Türk dizilerinin açtığı pazar imkanlarına bir yenisi de mücevher alanında eklendi. Son dönemde Muhteşem Yüzyıl’da kullanılan mücevherlerin tasarımcısı Eser Elgür, dünyanın ilk 7 yıldızlı oteli ünvanına sahip Burj el Arab’da sergileyecek.
Teklifin, Dubai’de yaşayan ve Türk firmalarının yatırım ajansı gibi çalışan Filistin asıllı Türk vatandaşı işadamı Bessam Yıldırım tarafından yapıldığını belirten Elgür, “Önce tasarladığım mücevher koleksiyonlarını Dubai Fuarı’nda sergilemeyi teklif ettiler. Ancak ben yeteri kadar fuara katıldım, bundan sonra fuarlar yerine daha seçkin organizasyonlara katılmak istiyorum. Bu düşüncemi paylaşınca Birleşik Arap Emirlikleri’nin köklü ailelerinin katılacağı bir presentasyon gecesi yapmaya karar verdik. Temmuz ayından itibaren Dubai’de benimle ilgili lansman başlayacak, Eylül ayında da gece düzenlenecek” diye konuştu. Elgür, Burj el Arab’da düzenlenecek geceye elmas koleksiyonunu, Muhteşem Yüzyıl’da kullanılan takıların bir bölümünü ve henüz üzerinde çalıştığı İzmir Koleksiyonu’ndan bazı parçaları götüreceğini ifade etti.
Teklifin kendisini çok heyecanlandırdığını dile getiren Elgür, “Adıma yapılacak ilk tanıtımın Paris’te yapılmasını hayal ediyordum. Avrupai şeyler düşünüyordum ama hayatın ne getireceği belli olmuyor. Bundan sonraki hedefim Dubai organizasyondan sonra Paris’le ilgili hayalimi gerçekleştirip orada bir defile yapmak” dedi.

Haberin Devamı

İzmir’e özel koleksiyon
İzmir’de yaşayan ve kişiye özel tasarımlar yapmak istediğini anlatan Elgür, İzmir’i anlatan bir koleksiyon üzerinde çalıştığını söyledii. Koleksiyonun mücevher, gümüş, tablo, fotoğraf, cam işlemeciliği ve dekoratif objeler gibi çok sayıda parçadan oluşacağını söyleyen Elgür, “Bu koleksiyonun içinde yalı çapkını, asma yaprağı, mimoza, Tarihi Saat Kulesi, Efes Harabeleri, Bergama Apollon Tapınağı, kısacası İzmir’e ait tüm materyaller ve desenler bulunacak. Mücevher kısmını ben yapacağım, şu ana kadar üç parçasını yaptım. Gümüş, cam işlemeciliği, fotoğraf ve tabloları ise işinin uzmanlarına bıraktım. Gümüş objeler, sürahiler, çaydanlıklar, yağlı boya tablolar, eski İzmir fotoğraflarından oluşan çok geniş bir yelpaze düşünüyorum. Benim yaptığım iki yağlıboya tablo var. En az 30 parça olacak koleksiyonu Ekim ayında tanıtmayı planlıyorum” diye konuştu.

Haberin Devamı

İŞ BİLMEYENLER

Türkiye’de mücevheri kendi tasarlayıp, kendi üretip, kendisi satan kişi sayısının beşi geçmediğini belirten Elgür, yeterli eğitimi almadan kendisini mücevher tasarımcısı olarak lanse eden kişilerin piyasayı olumsuz etkilediğini söyledi. Elgür, “Parası olan ancak usta olmayan kişiler ustalık belgesini kiralayarak, satın alarak iş yeri açıyorlar. Bu da sektörü bozuyor. Bu hem bizim için hem de mücevher alıcısı için kötü oluyor. Bunun önüne geçilmesi, insanların gerçek tasarımcılarla çalışması gerekiyor” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!