Buca'ya 13 yeni park

Güncelleme Tarihi:

Bucaya 13 yeni park
Oluşturulma Tarihi: Şubat 06, 2014 01:13

BUCA Belediyesi'nin Mustafa Kemal, Buca Koop, İzkent, Çamlıpınar, Kuruçeşme, Barış, İnkılap ve Cumhuriyet mahallelerinde yaptığı 13 yeni park önümüzdeki günlerde açılacak.

Haberin Devamı


Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı, yapımı tamamlanan Buca Koop Mahallesi'ndeki Neşet Ertaş Parkı'nı gezdi. 3 bin metrekarelik alanda kurulan Neşet Ertaş Parkı'nı yakında açacaklarını belirten Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı, son dönemde yapımı tamamlanma noktasına gelen 13 parkın da önümüzdeki günlerde açılacağını kaydetti. Bunun dışında Ufuk Mahallesi'nde 2 park ile Cumhiuriyet Mahallesi'nde bir parkın bu hafta yapımına başlanacağını belirten Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı, “Büyük sanatçımız Neşet Ertaş'ın adını verdiğimiz parkımızın yanı sıra Gaziler Mahallesi'nde 8 bin metrekarelik alanda yapımı tamamlanma noktasına gelen bir parkımız ile yine Yaylacık Mahallesi'nde yaklaşık 2 bin 500 metrekarelik alanda tamamlanan parkımız önümüzdeki günlerde hizmete açılacak. Buca'daki değişik mahallelerimizde halen süren 13 parkımız yakında yurttaşlarımızla buluşacak” dedi.
Buca'nın Şirinyer Girişi'nde Vecihi Akın Parkı'nın yenilenmeye başladığını da belirten Başkın Ercan Tatı, “Aynı bölgemizde 508 sokak ve 531 Sokak içerisinde iki ayrı parkımız da tamamlandı. Şirinyer bölgemizde en büyük alanımız elbette Şirinyer Projesi ile hayat bulacak. 84 bin metrekarelik Şirinyer Parkı ve Pazaryeri alanımız bittiğinde bu bölgemiz İzmir'en en çok konuşulacak rekreasyon, dinlenme ve kültürel aktivitelerimizin merkezi konumuna gelecek” diye konuştu.
Buca Belediyesi'nin son 4.5 yılda yaptığı yeşil alan ve parkları anlatan Başkan Tatı, Yörük Ali Efe Rekreasyon Alını'ndan sonra Adatepe Bölgesi'nde de çok büyük iki alanının hazırlandığını söyledi. Bugüne kadar toplam 167 park yapıldığını da vurgulayan Ercan Tatı, “Yeşil alan oranımız kişi başına göreve geldiğimizde 1.75 metrekare düzeyindeydi. Yüzde 4.4 oranındaki yeşil alan en son resmi raporlarımızda yüzde 9 oranına yükseldiği görülüyor. Parklarımızı yaparken, altyapısıyla birlikte gerçekleştiriyoruz. Yıl boyunca yeşil kalan, içerisinde ışıklandırma, spor ve sağlık gereçleri bulunan parklarımız örnek alınır hale geldi. Bazı parklarımızda engellilerimize yönelik oyun gruplarına da yer vermeye başladık. Önümüzdeki günlerde Şehitler Parkı'mızı yenileyeceğiz. Buradaki şehitlik herkesin dikkatini çekebilecek biçimde düzenlenecek” dedi.

Haberin Devamı

YEDİGÖLLER'E DÜZENLEME
Buca İzkent'te Yedigöller'de yapılan çalışmaların son aşamaya geldiğini de belirten Başkan Ercan Tatı, “Buradaki çalışmalar tamamlanma aşamasına geldi. Türkiye'deki ikinci örnek olan suni kızak pisti de hizmete girecek. Temizlenen göllerimiz içerisine dubalı fıskiyeler yerleştirilecek. Göl çevresinde yeni oyun parkları tamamlandı” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!