Bucaspor göz kırptı

Güncelleme Tarihi:

Bucaspor göz kırptı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 21, 2013 00:00

PTT 1. Lig play-off yarı final ilk maçında Bucaspor, deplasmanda Torku Konyaspor'u 1-0 yendi.

Haberin Devamı

Stat: Konya
Hakemler: Serkan Çınar, Süleyman Özay, İsmail Şencan
Torku Konyaspor: Kaya, Erdinç, Selim, Erdal, Recep (Dk. 67 Neca), Ars (Dk. 80 Atilla), Murat, Ali, İshak, Muhammet, Ömer Ali (Dk. 11 Şenol)
Bucaspor: Ömer, Mehmet, Luiz Henrique, Nsaliwa, Okan (Dk. 46 Mehmet), Yasin, İrfan (Dk. 44 Zafer), Erkan, Alparslan, Fahri, Umut (Dk. 84 Berkay)
Gol: Dk. 45 Luiz Henrique (Bucaspor)
Sarı kart: Dk. 20 İrfan, Dk. 79 Luiz Henrique (Bucaspor), 45 1 Selim, 45 1 Ali, Dk. 63 Murat (Torku Konyaspor)

MAÇIN AYRINTILARI

11'inci dakikada Muhammet'in ara pasıyla ceza alanı yayı içerisinde hareketlenen Erdal'ın plase vuruşu kale direğinden döndü.
16'ncı dakikada Erdal'ın sol taraftan kullandığı köşe vuruşunda,  ceza sahasında defanstan dönen topa gelişine vuran İshak'ın şutu az farkla auta çıktı.
28'inci dakikada Ali Turan'ın sağ kanattan ceza alanına gönderdiği topla buluşan Muhammet'in şutu direkten döndü.
44'üncü Erdal'ın serbes atışında ceza sahasında Ali Turan'ın kafa vuruşunda top ağlara gitti. Hakem Ali Turan'ın faul yaptığı gerekçesiyle golu geçersiz saydı.
45'inci dakika da Erkan'ın sol taraftan kullandığı köşe atışında topa kafa vuran Luis'in şutu ağlarla buluştu: 0-1.
Karşılaşmanın ilk yarısı Buca spor'un 0-1 üstünlüğü ile sona erdi.
47'inci dakika da Erdal'ın sol çaprazdan ceza alanına ortasına yükselen Murat Akın'ın kafa şutunu kaleci Ömer çizgiden çıkardı.
68'inci dakika da orta alanda topla buluşan Muhammet'in kaleye yaklaşık 25 metreden gönderdiği şutu kaleci yatarak kontrol etti.
90'ıncı dakika da Ali Turan'ın pasıyla ceza alanına sokulan Murat Akın'ın şutu az farkla auta çıktı.
Karşılaşma Bucaspor'un 0-1 üstünlüğü ile sona erdi.

Haberin Devamı

"BİZ DE DEPLASMANDA KAZANABİLİRİZ"

Torku Konyaspor Teknik Direktörü Uğur Tütüneker, "Burada nasıl 1–0 mağlup olduysak orada da bir sıfır galip gelebiliriz" dedi. Tütüneker, PTT 1. Lig play-off yarı final ilk maçında Bucaspor'a 1-0 yenilmelerinin ardından düzenlediği basın toplantısında, şansız bir maç yaptıklarını söyledi. Çok daha iyi olmaları gerektiğini ancak istedikleri gibi oynayamadıklarını belirten Tütüneker, "İlk yarı tamamen onların hakimiyetinde geçti. Bizim takım tamamen geride oynadı. Hiç istemediğimiz, hiç düşünmediğimiz yerde oynadık. İkinci yarı ileri çıktık ancak alanlar rakip tarafından iyi kapatıldı. İkinci golün tamamen sıkıntı olacağını ve ikinci maçı düşündüğümüz için çift santrfora dönemedik" değerlendirmesinde bulundu.

Haberin Devamı

Üç topun direkten döndüğünü dile getiren Tütüneker, şöyle konuştu:
"İlk golü veriyorsan bizim golü de vermen lazım. Futbolu biz de biraz  biliyoruz. Futbolun özüne müsaade etmeleri lazım. Golde 'faul yok' diyorlar, yazık. Beraberlik bizim işimize de yarayacaktı. İkinci maça daha umutlu gidecektik. Art niyetli değiller ama rica ediyorum biraz daha dikkatli olunsun. Biz burada nasıl 1–0 mağlup olduysak orada da bir sıfır galip gelebiliriz."

"MUTLU SONA ULAŞACAĞIZ"

Bucaspor Teknik Direktörü Sait Karafırtınalar konuşmasına oyuncularını tebrik ederek başladı. Çok iyi oynamadıkları bir maçta ilk yarı şansın onlardan yana olduğunu vurgulayan Karafırtınalar, "Bu maçtan büyük bir avantajla ayrılıyoruz. Deplasmanda nasıl oynanması gerekiyorsa o şekilde oynadık" diye konuştu.

Haberin Devamı

Torku Konyaspor gibi kendilerinin de hiç beklemedikleri iki sakatlık yaşadıklarını anlatan Karafırtınalar, şunları söyledi:

"Sakatlıklar, oyunun ilerleyen dakikalarında yapacağımız hamleleri neredeyse sıfıra indirdi. Deplasmanda böyle maçlarda alınan 1-0'lık galibiyet çok önemli. Bunu ikinci 90 dakikaya da taşıyabilirsek çok sevineceğiz. Hem takımımızı hem camiamızı mutlu sona ulaştıracağız."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!