Bu kurslara engel yok

Güncelleme Tarihi:

Bu kurslara engel yok
Oluşturulma Tarihi: Ocak 13, 2016 11:21

BUCA Belediyesi’nin engelli vatandaşların sosyal hayata katılımlarını sağlamak için açtığı ücretsiz kurslar devam ediyor. Şirinyer Engelliler Merkezi’ndeki kurslarda eğitim alan 170 engelli, eğlenerek öğrenmenin yanı sıra yeni arkadaşlar edinmenin mutluluğunu yaşıyor.

Haberin Devamı

Bu kurslara engel yok

Merkezde engellilerin el becerilerini geliştirmeleri için ahşap boyama, ritim, koro ve takı tasarımı kursları; el göz koordinasyonunu geliştirmek ve odaklanmalarını arttırmak için ise masa tenisi kursu yer alıyor. Kurslara katılan 170 engelli, yeni bir şeyler öğrenmenin heyecanını, yeni arkadaşlar kazanmanın da mutluluğunu yaşıyor. Kurs malzemeleri belediye tarafından karşılanan engelliler, yaptıkları el emeği ürünleri satarak da bütçelerine katkı sağlıyor. Merkezden günün her saati faydalanan engelliler, engelli araçları şarj istasyonunda araçlarını şarj edebildiği gibi sosyalleşme imkanı da buluyor.

Haberin Devamı

Bu kurslara engel yok


Masa tenisi eğitmeni Sibel Altın haftanın iki günü verilen kurslarda engelliler ile bir arada olmaktan mutlu olduğunu dile getirdi. Altın, masa tenisinin konsantrasyon sporu olduğunu ve amaçlarının engellilerin odaklanmalarını ve reflekslerini arttırmak, dikkatlerini yoğunlaştırmak olduğunu söyledi.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!