Güncelleme Tarihi:
Datça Sanayi Sitesi'nde işyeri bulunan Altındağ, henüz 13 yaşında iken 1983 yılında babasının yanında lastik tamirciliğine başladı. İlk yıllarda Altındağ'ın görevi, işyerini ve çevreyi temizlemekti. Otomobillerin lastiklerinden çıkan çivileri, müşterilerin yeniden etrafa atığını gören küçük Altındağ, başka araçlara zarar vermemesi düşüncesiyle toplayıp çöpe atıyordu. 1992 yılında vatani görevini tamamlayarak döndüğünde işyerinin başına geçen Altındağ, lastik patlamaları yüzünden meydana gelen trafik kazalarını görüp üzüldükçe, çöpe attığı malzemeleri herkese ibret olması amacıyla biriktirmeye başladı. Otomobillerin lastiklerinden çıkan malzemelerin sayısı giderek artmaya başlayınca onları kavanozların içine koyup sergilemeye karar verdi.
Domuz dişi bile var
Altındağ, aradan geçen 20 yılda 9 kavanoz malzeme topladı. Sayısı on binleri geçen malzemelerin arasında başta çivi ve vida olmak üzere, traktör römork zinciri kancası, dikenli tel, olta kancası, inşaat demiri, tel fırça, saat pimi, tükenmez kalem ucu, nal çivileri, toka ve mandal yayları, enjeksiyon iğnesi, çivili ayakkabı topuğunun bulunduğunu ifade eden Altındağ, koleksiyonunda bir de domuz dişi yer aldığını söyledi. Koleksiyonunu geliştirmeye çalıştığını vurgulayan Altındağ, “Domuz dişini alabilmek için 15 gün müşterime yalvardım. Sonunda onu ikna edip almayı başardım. Bazen patlak lastikle işyerine gelen müşterim, lastikten çıkan malzemeyi gelirken attığını söylüyor. Lastiği tamir ettikten sonra üşenmeyip malzemeyi attığını söylediği yere gidip arıyorum. Bulursam getirip, koleksiyonuma ekliyorum. Buradaki her bir parçanın bir anısı var. Hangi aracın lastiğinden çıktığını bile bilirim” dedi.
Ömür boyu saklayacağım
Yollara atılan bu tür malzemelerin, lastik patlamaları nedeniyle trafik kazalarına yol açtığını hatırlatan Altındağ, “Bu tür sert delici ve kesici malzemeler yollarda kazalara neden oluyor ve dolayısıyla nice ailelerin yok olmasına sebebiyet veriyor. Çok dikkatli olunması gerekiyor ki, insanların hiçbir zaman maddi ve manevi kayıpları olmasın” diye konuştu. Altındağ, koleksiyonu ömür boyu saklayacağını ve yaşadığı sürece işyerinde sergileyeceğini sözlerine ekledi.