Böyle rekor görülmedi

Güncelleme Tarihi:

Böyle rekor görülmedi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 22, 2015 01:38

ÇANAKKALELİ milli sporcu Sertan Aydın, su altında tek nefeste 79.94 metre yürüyerek bu alanda dünya rekorunun sahibi oldu. Sertan Aydın, derecesinin 10 hafta içinde onaylanması durumunda, Guinness Rekorlar Kitabı’na adını yazdıracak.

Haberin Devamı

ABD’li Joseph Wilkie’ye ait 73.39 metrelik Guinness rekorunu kırmak için antrenörü Müjdat Turan nezaretinde yaklaşık 6 aydır çalışan 36 yaşındaki veteriner hekim Sertan Aydın, denemesini Çanakkale Anafartalar Olimpik Yüzme Havuzu’nda yaptı. Guinness gözlemcileri eşliğinde gerçekleşen deneme öncesi balıkadamlar havuzda sualtı kamerasıyla görev alırken havuz dışında bir sağlık ekibi hazır bekletildi, tribünde çok sayıda vatandaş da Sertan Aydın’ı destekledi.

Böyle rekor görülmedi

Milli sporcu Aydın, Antrenör Müjdat Turan, Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Sualtı Akademik Danışmanı, Guinness Gözlemcisi ve Şahidi Levent Ucuzer, Guinnes Gözlemcisi Mahmut Sayın ve havuzda hazır bekleyen dalgıçlar ile kameramanlar nezaretinde denemesine başladı.

Haberin Devamı

Su altında 2 dakika 55 saniye kalan milli sporcu, bu sürede 79 metre 94 santim mesafe kat ederek eski rekoru 6 metre 55 santim geliştirdi.

Rekor denemesinin ardından su yüzeyine çıkan Sertan Aydın, sevincini eşi Bilge Aydın ve 3 aylık oğlu Doruk ile paylaştı. Çok mutlu olduğunu söyleyen Aydın, "ABD’li bir sporcuya ait dünya rekorunu kırdım. Çanakkale Savaşları’nın 100. yılında böyle bir başarıya imza atmak benim için çok gurur verici. Bu rekoru tüm şehitlerimize armağan ediyorum" diye konuştu.

ODTÜ Sualtı Akademik Danışmanı Guinness Gözlemcisi Levent Ucuzer ise Sertan Aydın’ın kendi alanında pek çok rekora imza attığını söyledi. Levent Ucuzer, "Sertan Aydın, Dünya Sualtı Sporları Konfederasyonu’na bağlı Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu’nun milli sporcusudur. Başarılı bir sporcu olarak hak ettiğini aldı. Çanakkale pek çok sualtı rekortmeninin yetiştiği bir kent. Bu spor dalının yaygınlaşması için böyle bir rekora da ihtiyaç vardı" dedi.

Rekor denemesinde hazır bulunan görevli ve şahitlerin gerekli formları doldurup, görüntü ve fotoğraflar eşliğinde bir rapor haline getirdikten sonra dosyayı onaylanması için online olarak Guinness merkezine göndereceğini kaydeden Ucuzer, "Rekorun 10 hafta içinde onay almasını bekliyoruz. Daha sonra da Guinness sayfasında yayınlanacak. Bu rekorun onaylanması için basında çıkacak görüntüler de çok önemli. Rekorun kanıtı olarak buna da önem veriyorlar" ifadesini kullandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!