Borç faizi affedilmeli

Güncelleme Tarihi:

Borç faizi affedilmeli
Oluşturulma Tarihi: Aralık 20, 2009 00:00

CHP Millet vekili Mehmet Ali Susam, çözüm önerilerini de “Kısa vadede ise esnaf ve çiftçilerle 50 kişiye kadar çalışanı bulunan şirketlerin borç faizinin tamamını affetmeli, kalan bölümü 36 aydan az olmamak koşuluyla taksitlendirmelidir dedi ve söyle konuştu:

Haberin Devamı

Borç tahsil edilir

 “50’den fazla çalışanı olan şirketlere borç faizinin yüzde 75’i affedilerek kalan bölümü 48 aydan olmamak koşuluyla taksitlendirmelidir. Bu borçlar ve faizleri tahsil edilemediği için hazineye herhangi bir ilave maliyeti bulunmamaktadır. Uygun koşullarda bir yapılandırmayla kuruma olan 13 milyarı esnaf ve çiftçiden; 12,5 milyarı da şirket çalışanlarından olmak üzere toplam 25,5 milyar TL’lik borcun tah-sil edilmesi mümkündür.”

Susam’dan Bağ-Kur prim borcu uyarısı

CHP’li Susam, kriz nedeniyle her üç Bağ-Kur’ludan ikisinin kuruma prim borcu olduğunu söyledi.

CHP İzmir Milletvekili ve MYK üyesi Mehmet Ali Susam, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın bütçe görüşmelerinden önce basın toplantısı düzenleyerek prim borçlarını hatırlattı. Yaşanan ekonomik kriz nedeniyle her üç Bağ-Kur’ludan ikisinin kuruma prim borcu olduğunu hatırlatan Susam, prim ödemelerini 60 gün aksatan esnafın, sanatkar ve çiftçinin; yasa gereği sağlık hizmetlerinden faydalanamadığının altını çizdi. Susam, “Bugün 3 Milyon Bağ-Kur’ludan 2 milyondan fazlası üzerinde esnaf ve çiftçiyle bunların bakmakla yükümlü olduğu kişilerle birlikte 8 milyon vatandaşımız, kuruma olan prim borcu nedeniyle sağlık hizmeti alamamaktadır. Üzerlerine kayıtlı tarım alanı ya da işyeri bulunduğu için Yeşil Kart da sahibi de olamayan bu kişilerin hiçbir sağlık güvencesi bulunmamaktadır. Yıllardan beri çalışan, üreten, katma değer ve istihdam sağlayan, aksatarak da olsa prim ödeyen esnaf ve çiftçimize yönelik bu uygulama kamu adaletine yakışmamaktadır” diye konuştu.

Su kesintisi

Haberin Devamı

İZSU Genel Müdürlüğü, Karabağlar ilçesi Cennetçeşme bölgesine yeni döşenen içmesuyu şebekesinin devreye alınması amacıyla su kesintisi yapılacağını bildirildi. Cennetçeşme Mahallesi 3988 Sokak üzerinde ve Yüzbaşı Şerafettin Mahallesi 3973 Sokak ile 3984 Sokak üzerinde bağlantı çalışmaları yapılacağından 21.12.2009 Pazartesi (yarın) gününden başlayarak 26.12.2009 Cumartesi gününe kadar (5 gün) 23.00 ile 07.00 saatleri arasında Cennetçeşme Mahallesi, Yüzbaşı Şerafettin Mahallesi, Olimpiyat Köyü, Meşale Evleri ile Yurtoğlu Mahallesi’nin üst kesimlerinde su kesintisi yapılacağı duyuruldu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!