Güncelleme Tarihi:
42 yaşındaki eşi Belgüzar Aydar ile birlikte Bodrum Chocolate adlı mağaza ve atölyeyi açan 50 yaşındaki makine mühendisi Aydınlı Suat Aydar, kendi üretimi yaklaşık 200 çeşit pasta ve çikolatanın ardından, tamamen mandalina kabuğu ve püresi ile saf çikolatadan yapılan Bodrum Mandalinası Çikolatası’na patent aldı.
Türk Patent Enstitüsü’nden geçen yılın Haziran ayında ulusal patent alan Aydar, uluslararası patent almak için Danimarka, Belçika ve Rusya’daki laboratuvarlara başvurdu. Üç ülkenin labaratuvarlarından gelen sonuçların ardından uluslararası patent almaya hak kazandığını belirten Suat Aydar, "Yıllarca çikolata makineleri yaptık sattık. Sonunda hayalimdeki işi 4 yıl önce eşim ile birlikte gerçekleştirdik.
Bodrum’un yok olmaya yüz tutan öncelikle mandalinasını tanıtmak için mandalina çikolatası yaptık. Tamamen doğal ve organik ürünlerle el yapımı olarak imal edilen ve kesinlikle hiçbir katkı maddesi bulunmayan çikolatalarımıza yurt içinden ve yurt dışından talep yağmaya başladı. Mandalina kabuğu ve püresini kullanarak saf çikolata ile yaptığımız ürünün doğal olması nedeniyle raf ömrü sadece üç ay. Bu ürüne önce ulusal patent aldık ardından TUBİTAK ve Türk Patent Enstitüsü’nün desteği ile uluslararası patenti almaya hak kazandık. Mandalina çikolatasının yanısıra atölyemizde turunç, portakal, limon, bergamut karışımlarından oluşan her boyda pastalar yapıyoruz" dedi.