Nilüfer KANDIRMIŞ / BODRUM
Oluşturulma Tarihi: Aralık 12, 2014 01:10
MUĞLA'nın Bodrum İlçesi'nde Slow Food grubu tarafından "Yaveş Gari" sloganıyla düzenlenen 'Toprak Ana Günleri' start aldı. Etkinlik kapsamında vatandaşlara yöreye özgü tarhana çorbası ile Bodrum peksimeti ikram edildi.
Slow Food toplulukları tarafından dünyada kutlanan 'Toprak Ana Günleri' kapsamında Bodrum pazaryerinde de aynı isimle etkinlik düzenledi. Bodrum Belediyesinin düzenlediği etkinliğe ilçedeki Tohum Derneği üyeleri de katkıda bulundu. Etkinlik kapsamında vatandaşlara yöreye özgü tarhana çorbası ile Bodrum peksimeti ikram edildi.
Bu yıl etkinliğin ikincisini düzenlediklerini belirten Slow Food Bodrum Gönüllüsü ve Bodrum Kent Konseyi Tarım Grubu Lideri Deniz Kurtsan, "Bu örgütün gönüllülerini oluşturuyoruz. Hiçbir ücret talep etmeden kendi cebimizden katkılarımızla şefler, akademisyenler, lokanta sahipleri olarak yerel kültürümüze, geleneklerimize sahip çıkmaya çalışıyoruz. Çalışmalarımızda öncelikle yöremizde unutulmaya yüz tutmuş ürünleri aradık. Unutulan ürünlerin başında Bodrum peksimeti ardından da tarhana ve Gambiya baklası geliyor. Bu ürünlerin hepsinin yeryüzündeki kayıp türlerin kurtarılmasına yönelik 1998'de başlatılan 'Nuh'un Gemisi - Nuh'un Ambarı' projesine kaydını yaptırdık. Amacımız çiftçilere destek vermek ve tüketicilerin sağlıklı, taze, doğal, ekolojik ve doğru ürünlere yönelmelerini sağlamak. Bodrum pazaryerindeki etkinliğimizde ise tarhana çorbası ile Bodrum peksimeti ikramlarımız oldu. İkramlarımızın yanı sıra çevre köylerde doğal ortamlarda yetişen ürünleri de sergiledik. Bu sayede çiftçilerimize de destek olduk" dedi.
Kurtsan, etkinliğin son günü olan önümüzdeki cuma günü saat 11.00'de tekrar tarhana çorbası ve Bodrum peksimeti ikramı yapılacağını belirtti.