Bodrum’da dernek çok sorunları çözen yok

Güncelleme Tarihi:

Bodrum’da dernek çok sorunları çözen yok
Oluşturulma Tarihi: Mart 20, 2008 00:00

Bodrum’da 195’i dernek olmak üzere 300 oda, sivil toplum örgütü, kurum ve kuruluşun olduğu ortaya çıktı.

Ancak buna karşın kronik sorunların bir türlü çözülemediği belirtildi. Son olarak bir ay önce kurulan Bodrum Yarımadası Sanayici İş Adamları Derneği (BOYSİAD) Başkanı Dr. Sezgin Gökmen ilçenin sorunlarının, köklü ve uzun vadeli projeler üretilemediği için kronik hale geldiğini vurguladı. Dr. Gökmen, "Bir masa etrafında toplanıp sorunları aşmakta zorlanan yerel yönetimlere destek olmak amacıyla derneğimizi oluşturduk. Ancak amacımız tabela derneği olmak değil. Bodrum’daki derneklerin yüzde 10’nu aktif çalışsaydı bu sorunlar çözülür, aynı meslek gruplarında diğer dernek ve odalara gerek kalmazdı" dedi.

İLGİ YOK

Bodrum’un sorunlarını tartışmak için düzenlenen birçok toplantıya ilgi gösterilmediğine tanık olduğunu vurgulayan Kaymakam Abdullah Kalkan ise birbirine benzer de olsa birçok derneğin kurulmasının alternatif çözüm çeşitliliği yaratabileceğini belirterek şunları söyledi: "Bodrumlu el ele, gönül gönüle vermezse, aynı sektörde birden çok ses ayrı ayrı çıkarsa, bugünkü durum ortaya çıkar. Onlarca sorun altından kalkılmaz, kronik hale gelir. Sonuçta kaybeden Bodrum olur. Bir zamanların dünyaca ünlü turistik ilçesinde 15 euroya her şey dahil turist bekler hale gelinir. Bodrum’un sivil toplum örgütleri bir araya gelerek mutlaka ortak paydada birleşmeli ve çözüm arayışına gitmeli. Ben yine de ümitsiz değilim. Daha çok dernek, daha çok kurum aslında çok seslilik demek. Organize hale gelip Bodrum’un sorunlarına çözüm bulunmalı. Bodrum’da dünyanın bir çok kentinde bulunmayan beyin ve bilim adamı takımı var. Amacımız bu kurumları aktif ve işler hale getirmek."

MUĞLA VE İLÇELERİN DERNEK SAYISI

Æ Muğla : 140

Æ Bodrum : 195

Æ Fethiye: 154

Æ Dalaman : 39

Æ Ula : 21

Æ Yatağan: 33

Æ Milas: 82

Æ Kavaklıdere : 10

Æ Datça : 30

Æ Marmaris:157

Æ Ortaca: 57

DERNEKLERDEN BAZILARI

ÆBodrum Denizcilerini ve Yolcu Gemilerini Koruma ve Kalkındırma Derneği, Yetişkinlere Meslek Edindirme Derneği, Geriş Pasanda Derneği, Bodrum Profesyonel Otel Ön Büro Yöneticileri Derneği, Bodrum Profesyonel Aşçılar ve Servis Çalışanları Derneği, Kat Hizmetleri Yöneticileri Derneği, Büyük Mason Mahfili Derneği Bodrum Şubesi, Hür ve Kabul Edilmiş Masonlar Büyük Locası Derneği Bodrum Şubesi, Bodrum Müzik ve Dans Derneği, Gaziantepliler’i Koruma ve Kalkındırma Derneği, Vanlılar Sosyal Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği, Aydınlılar Sosyal Kültürel Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği, Balıkesir Turizm İşletmeciliği Otelcilik Yüksek Okulu Mezunları Derneği, Bodrum Özgür Çocuklar Gençlik ve Spor Kulübü Derneği, Karuva Bütünsel Sanat Derneği, Bodrum Sera Tarımını Geliştirme Derneği, Akbaş Çoban Köpeğini Koruma ve Araştırma Derneği, Bodrum Hint Horozları Müsabaka ve Tanıtma Derneği, Kanatlı Hayvanları Sevenler ve Koruyanlar Derneği, Bodrum Hayvan Hakları Derneği, Dost Hayvanlar Derneği, Kara Avcıları Derneği, Deniz Avcıları Derneği, Sualtı Avcıları Derneği, Gündoğan Avcılar Atıcılar ve Amatör Balıkçılar Spor Kulübü Derneği, Yarış Severler Derneği, Bodrum Hayvan Rehabilitasyon Derneği, Halaskargazi İş Adamları Derneği Bodrum Şubesi, Çağdaş Genler Derneği, Bodrum Kamp ve Karavan Derneği, Bodrum Ritm dans Gençlik Kulübü Derneği, Bodrum Jeotermal Derneği, Jeotermal Enerjiyi Bodrum Turizmine Kazandırma Derneği, Sağlık Tahsislerini Yaptırma Koruma Derneği, Bodrum deniz Turizmcileri Derneği, Bodrum Yurttaş İnsiyatifi, Türk Can Kurtarma Derneği, Bodrum İlçesi Kış Turizmini Geliştirme Deve Güreşleri Yaşatma Derneği, İncili Pınar Turizm ve Su Sporları Derneği, Eğlence Sektörünü Geliştirme Derneği, Bodrum Şampiyon İhtisas Spor Derneği, Bodrum Bilardo Sevenler Kulübü Derneği, Yaşasın Kültür Sanat Derneği, Yellimle Avlanan Kuşları Koruma Grubu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!