Bizdensin atamaları

Güncelleme Tarihi:

Bizdensin atamaları
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 07, 2009 23:16

Milli Eğitim Bakanlığı’nı kaybeden Hüseyin Çelik’in son gününde de “Takdir” yetkisini kullanıp atama yaptığı ortaya çıktı. Eğitimciler, “Yeter artık. Kadrolaşmada bile bir insaf olur” dedi.

Haberin Devamı

hüseyin çelik’in eğitimcilerin daha öfkesi dinmeden, “padişah buyruğu” diye tepki gösterilen okul müdür atamalarına giderayak yenilerini eklediği ortaya çıktı. Geçen hafta açıklanan yeni kabinede yer bulamayıp koltuğunu Devlet eski Bakanı Nimet Çubukçu’ya bırakan Milli Eğitim eski Bakanı hüseyin çelik’in 30 Nisan perşembe günü boş okul müdürlükleri kadrolarına “bizdensin” atamaları yaptığı öne sürüldü. Çelik’in, Bakan’a atanma şartlarına uyup uymadığına bakmaksızın takdir yetkisi veren 76. maddeyi 3. kez uygulayıp yeni atamalar eğitim camiasında yine büyük tepkiye neden oldu.

30 Nisan’da işlemde

izmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün “iptal edilir” varsayımıyla Yönetici Atama Yönetmeliği’ni uygulamayıp vekillere emanet ettiği okul müdürlüklerinin bir bölümüne daha yapılan “son furya” atamasının Çelik’in Bakanlık’taki son gününde yapıldığına dikkat çeken bazı görevliler, “Çelik yeni kabinede olmayacağının sinyallerini alıyordu ama yine de umudu vardı. Eğitim Bir Sen’den sürekli müdür atamaları için isim listeleri geliyordu. Çelik kabine dışı kalınca bu listeler 30 Nisan tarihli işleme koyuldu, 1 Mayıs resmi tatildi, kararnameler ise cumartesi- pazar günü yazıldı. Devir teslimin yapıldığı gün bile Bakanlıktan kararname çıktı, 30 nisan tarihli. Daha önce yapılmış Bakan olurlu müdür atamalarının iptali için bir sendika dava açmıştı. 30 Nisan tarihliler de furya şeklinde, kayda değer. Mahkemeden döner diye düşünüyoruz” dedi.

Çelik tarihe geçecek

Haberin Devamı

Öte yandan boş kadroların açıklanmasını beklerken tepeden inme atamalarla büyük hayalkırıklığı yaşayan pekçok yönetici adayının tepkisi ise şöyle oldu: ‘Cumhuriyet tarihi boyunca hiçbir Milli Eğitim Bakanı yetkisini bu denli pervasızca kullanmamıştı. Hiçbir Bakan ilköğretim okulu müdürlüklerine kadar atamaların peşine düşmemişti. Çelik, tarihe böyle geçecek. Ama olan eğitim camiasına, eğitim sistemine olacak. Çünkü kırgınlar, kızgınlar ordusu yaratılıyor, devlete güven kalmıyor. Müdürlük koltuklarını kapmak isteyenler hükümete yakın Eğitim Bir Sen’e üye oluyor. Eğitim Bir Sen’in derdi üye sayısını artırıp yetkili sendika olabilmek. Bu atamaların da Eğitim Bir Sen’in verdiği liste doğrultusunda yapıldığını bilmeyen yok. İl Milli Eğitim Müdürlüğü, ”Biz liste vermedik’ diyor, ama onlar da bu sendikanın üyesi. Müdürlük olarak değil sendika olarak isim veriyorlar. akp eğitimde Bakan olurlu atamalarla kadrolaşıyor. İlk 5 anadolu lisesine atama yapılmıştı, ikinci atamayla bu sayı 23’e yükseldi. Şimdi ifade edilen sayı 60’ın üzerinde. Çoğu da anadolu lisesi. Bakalım bu işe yeni Bakan Çubukçu ne yorum getirecek?”

İŞTE BAKAN ATAMALI MÜDÜRLER

Haberin Devamı

Bakan ataması müdür ve okullardan bazıları şöyle: Abdullah özyurt (Şerif Remzi İÖO) Ercan Fidan (Buca Anadolu Lisesi), İsmail Gül (Gaziemir Gazikent İÖO), Ramazan Acar (Buca Fen Lisesi), Şerafettin Bayram Buca Anadolu Endüstri Meslek Lisesi, Erdal Topuz (Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi), Mustafa Yaylalı (Aliağa Anadolu Lisesi)

Kaç kararname var bilmiyorum

Yönetici atamalardan sorumlu İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinatör Müdür Yardımcısı İsmail Çetin, “Bakan Çelik imzasıyla en son gelen kararnameler 30 nisan tarihli. Haftasonu itibariyle gelmiş kararname yok. Gelenlerin sayısını bilemiyorum. Hepsini ilçelerine gönderdik. Atama onayları toplu halde alınır, sonra kararname çıkar. Bu da böyle. Diğerlerinde olduğu gibi müdürlük olarak Bakanlığımıza herhangi bir isim listesi göndermedik. Bakan takdiri” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!