Güncelleme Tarihi:
İZMİR, Dünya Üniversiteler Yaz Spor Oyunları sayesinde tesis zengini olurken, Atlama Milli Takımı’nın omurgasını oluşturan sporcuların yıllardır kangren haline gelen “kapalı havuz” yarası kanamaya devam ediyor. Yüzme Federasyonu’nun pilot bölge ilan ettiği İzmir’de kapalı atlama kulesi yer alan tesis bulunmadığı için sporcular 25 yıldır kış aylarında sünger havuzunu kullanarak idman yapmak zorunda kalıyor. Atatürk Yüzme Havuzu’ndaki 100 metrekarelik kapalı alanda çalışan sporcular her atlayışta sakatlanma riskini göze alıyor. Federasyon Yönetim Kurulu Üyesi Cem Görgül, “İstanbul’da tesis var, sporcu yok. İzmir’de ise durum tam tersi” dedi.
Atlama Milli Takımımızın eski sporcularından olan Cem Görgül, yaz aylarında Narlıdere’deki açık havuzdan yararlandıklarını belirterek, “2007’de geçici olarak Ankara’ya gönderilen iki tramplenimizi geri alamadığımız için orada da tam kapasiteyle çalışamıyoruz. Bize Üniversite Oyunları’ndan sonra Narlıdere’deki havuzun üstünün kapatılacağı konusunda söz verilmişti, ama yerine getirilmedi. Kış aylarında çalışmalarımız sekteye uğruyor. Süngere atlamak ile suya atlamak arasında çok büyük fark var. Antrenmanlardan aynı verimi almak imkansız. Komşumuz Yunanistan, sahip olduğu tesisler sayesinde bu branşta olimpiyat şampiyonu çıkardı” dedi.
“Olimpiyatlarda bu branşta 30 madalya dağıtılıyor. Tesisimiz olsa biz de söz sahibi oluruz” diyen Görgül, “Geçen ay Avrupa Kısa Kulvar Şampiyonası için Abdi İpekçi Spor Salonu’na 9 milyon TL harcanıp portatif havuz yapıldı. O paranın 2 milyon TL’si kule havuzu için yeter” diye konuştu. Kış aylarında yüzücüler de büyük sıkıntı çekiyor. İzmir’de olimpik ölçülere sahip tek kapalı yüzme havuzu Ege Üniversitesi’nde bulunuyor. Bu havuz da yoğunluk nedeniyle enlemesine, yani 21 metrelik parkurlar halinde kullanılıyor. Atatürk Yüzme Havuzu’nun 25 metrelik kapalı havuzunda yüzlerce sporcu antrenman yapmaya çalışıyor.
GSGM’nin gündeminde
İZMİR Gençlik ve Spor İl Müdürü Sabri Sadıklar, Narlıdere Yüzme Havuzu’nun üstünün kapatılmasının GSGM’nin gündeminde bulunduğunu söyledi. “Gençlik Spor Genel Müdürlüğü’nden öncelikli olarak Narlıdere’deki tesisin kapalı hale getirilmesini talep ettik” diyen Sadıklar, “Atatürk Yüzme Havuzu’nun açık bölümünün üzerinin kapatılması da gündeme gelebilir. Bunlar proje ve bütçe meselesi” diye konuştu.