Bir tüy 10 bin kişiyi yakacak

Güncelleme Tarihi:

Bir tüy 10 bin kişiyi yakacak
Oluşturulma Tarihi: Aralık 27, 2009 22:52

Haberin Devamı

SAĞLIK Bakanlığı’nın, güzellik ve estetik merkezlerine yönelik yeni düzenlemesiyle ilgili davada danıştay’da son noktaya gelinirken, firma sahipleri, iç hukuk yollarını tüketmeleri halinde soluğu AİHM’de almaya hazırlanıyor. izmir’de bu hizmeti veren, çok sayıdaki şirketin avukatlığını yapan Turan Aras, şu an danıştay 10’uncu Daire’nin vereceği kararın, kendileri için çok önemli olacağını belirterek şunları söyledi:Tazminat davası“Eğer karar olumsuz çıkarsa, temyize gideceğiz. İç hukuk yolları tükenirse yapılan milyonlarca liralık yatırım boşa gidecek ve 10 bine yakın insan, bu krizde işsiz kalıp mağdur olacak. Biz de bu nedenle, Türkiye’de iç hukuk yollarını tüketince Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nde tazmimat davası açacağız. Bunun faturası da ülkemize ağır olur. Bunun altından kalkmak ise mümkün olamaz. Üstelik hiçbir kazanılmış, hak elden alınamaz. Var olan merkezler, faaliyetine devam eder ancak yenilerinin açılmasına izin verilmeyebilir” dedi.  Avukat Aras, merkezlerin açılma iznini veren Bakanlığın, kendi verdiği izni kaldırmaya çalıştığını dile getirerek, “Daha önce Türk Dermatoloji Derneği’nin güzellik ve estetik merkezlerinin kapatılması için Sağlık Bakanlığı hakkında açtığı davanın kararını danıştay bozdu. Bu da güzellik merkezlerinin haklı olduğunu ortaya koyuyor” dedi.Eşitlik ilkesine aykırı Aras, yeni yönetmelikte güzellik merkezleri için uyum süresi 17 ay olarak kabul edilirken, tıp, dal merkezleri için bu sürenin 4 yıl olarak belirlendiğini ve bu durumun eşitlik ilkesine aykırı olduğunu dile getirdi.

Haberin Devamı

Altın: BU KARAR BÜYÜK HAKSIZLIK

Sağlık Bakanlığı’nın, 2003 yılında çıkardığı yasayla güzellik salonlarına, güzellik ve estetik merkezi hizmeti verebileceğine dair uygunluk belgesi ile bu yerlerde istenmeyen tüylerden korunmak için lazer epilasyon işlemlerinin yapılmasına izin verdiğini dile getiren Park Sima Estetik Merkezi Genel Müdürü Gülşen altın da, “Hepimiz milyonlarca lira yatırım yaparak borç altına girip merkezlerimize cihazlar aldık. Türkiye genelinde ise bu merkezlere yapılan yatırımlar milyar dolarları aşıyor. Sağlık Bakanlığı, şimdi 2003 yılında merkezlerimizin açılışı için verdiği uygunluk belgesini kaldırmaya çalışıyor. Üstelik bu yıl sonuna kadar işyerlerimizi kapatıp belgeleri kendilerine teslim etmemizi istiyor. Bu kadar yatırımdan sonra bu karar çok büyük bir haksızlık” diye konuştu.

GEÇMİŞİ

Haberin Devamı

Yeni düzenlemeyle 1 Ocak’tan itibaren “estetik merkezi” statüsünden çıkarak “güzellik salonuna” dönüşecek işletmeler, sürenin uzatılmasını istemişti. Sağlık Bakanlığı’nın, 2008 yılında yayınladığı yönetmelikle, sağlık kuruluşu statüsünden çıkarılan ve 1 Ocak 2010 tarihinden itibaren hekim gözetiminde dahi estetik nitelik taşıyan tıbbi müdahaleler yapılması yasaklanan estetik ve güzellik merkezlerinin sahipleri, yürütmenin durdurulması için dava açmıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!