Güncelleme Tarihi:
Dünyada ilk kez 1790’da Viyana’da, ülkemizde ise 1953’te Ankara’da sahnelenen, müzikal yapısındaki ayrıcalığıyla öne çıkan, Mozart’ın komik opera türünde yazdığı ilk eser olan ve 18’nci Yüzyıl’da Napoli’de geçen bir öykünün anlatıldığı “Cosi Fan Tutte”, Lorenzo da Ponte tarafından yazıldı.
Cosi Fan Tutte, İzmir’de, Şef Ercan Yenal yönetiminde, konuk İtalyan rejisör Flavio Trevisan’in rejisiyle sahnelendi. Dekor ve kostümleri İstanbul Devlet Opera ve Balesi Başdekoratörü İsmail Dede hazırladı, koro şefliğini Hans Joachim Gallus, ışık tasarımcılığını da Müfit Özbek üstlendi. Solo rolleri ise Burcu Kılıç, Derya Kırcalı, Filiz Güneş, Linet Şaul, Sevgi Yalçın, Evrim Keskin, Erdem Erdoğan, Aydın Uştuk, Fatih Öztürk, Murat Duyan, Eylem Demirhan Duru, Evren Kayacan, Elif İpek, Umut Tarık Akça, Teyfik Rodos paylaştı.
Cosı Fan Tutte; 8, 15 Şubat’la 5, 7 ve 12 Nisan’da tekrar sahnelenecek.
Sadakat sorgulanıyor
Cosi Fan Tutte’nin konusu şöyle: İki yakışıklı subay Ferrando ve Guglielmo, iki kız kardeş Fiordiligi ve Dorabella’yla nişanlıdırlar. Ferrando ve Guglielmo, yakın dostları Don Alfonso’yla bir yemek sırasında kadınların sadakatini tartışırlarken; Don Alfonso, hiçbir kadının sonuna kadar sadık olmadığını söyler. İki delikanlı ise nişanlılarının sadakatinden emin olduklarını iddia ederler. Alfonso subaylarla nişanlılarının sadakatini sorgulamak adına bahse girer. İki yakışıklı subay savaşmak üzere kentten ayrılacak, sonrasında kılık değiştirerek nişanlılarının karşısına çıkacak, sadık olup olmadıklarını anlayacaklardır.