Bir garip hayır

Güncelleme Tarihi:

Bir garip hayır
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 20, 2000 00:00

Haberin Devamı

İZMİR'de Konak Meydanı'nda çocuklara birer milyon lira dağıtan ve emekli albay olduğunu öne süren Yüksel Saatçioğlu polis tarafından şüpheli görülerek bir süre gözaltın alındı.

HERGÜN akşam saatlerinde Saat Kulesi yanına gelen ve kendisini bekleyen ciklet, sakız, mendil satıcısı, ayakkabı boyacısı yaklaşık 100 çocuğu sıraya sokup birer milyon lira para veren Saatçioğlu'ndan şüphelenen vatandaşlar durumu polise bildirdi. Kemeraltı Karakolu'na götürülen 54 yaşındaki Saatçioğlu, burada Terörle Mücadele Şubesi görevlilerince de dinlendi.

İSTANBUL 15. Füze Üs Komutanlığı'ndan 9 yıl önce irticai faaliyetlerde bulunduğu gerekçesiyle resmen emekli edildiğini söyleyen Saatçioğlu, emekli ikramiyesi olarak aldığı 40 bin doların bir kısmını ‘‘Hayır’’ amacıyla çocuklara dağıttığını önesürdü. Banka hesabında 45 bin dolar bulunan, Saatçioğlu'nun davranışında bir suç unsuru görülmeyince serbest bırakıldı. Polis yetkilileri, Saatçioğlu'nun söylediklerinin doğru olup olmadığının saptanması için askeri makamlarla temas kurulacağını belirtti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!