Bir annenin ikinci kez yıkıldığı an

Güncelleme Tarihi:

Bir annenin ikinci kez yıkıldığı an
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 28, 2012 00:00

Bu fotoğraf dün İzmir Menemen’e bağlı Hasanlar Köyü’nde çekildi. Gediz Nehri’nde yağmurlar nedeniyle yükselen suların altında kalan köprüden geçerken yönetimindeki traktör devrilen 20 yaşındaki Hasan Kazak, sulara kapılıp kayboldu.

Haberin Devamı

Aynı traktörde bulunan ve kendi imkanlarıyla kurtulan anne Şefika, baba Mehmet Kazak’ın omzuna yaslanıp, oğlunun kurtarılmasını beklerken gözyaşlarına boğuldu. Aile, teğmen kızları Ceyda’yı da 2008’de Balıkesir’de trafik kazasında kaybetmişti.

İZMİR Menemen’e bağlı Hasanlar Köyü’nde, dört yıl önce Balıkesir’deki trafik kazasında hayatını kaybeden teğmen Ceyda Kazak’ın kardeşi 20 yaşındaki Hasan Kazak, Gediz Nehri’nde yağmurlar nedeniyle yükselen suların altında kalan köprüden geçerken yönetimindeki traktör devrildi. Traktörde bulunan anne Şefika Kazak, baba Mehmet Kazak ve Kore Gazisi dede Hasan Kazak kendi imkanlarıyla kurtuldu, ancak dedesiyle aynı adı taşıyan genç adam sulara kapılıp kayboldu.
Arama çalışmaları yetersiz kalan aile, köylülerden yardım istedi ancak bir sonuç elde edilemedi. Bunun üzerine jandarma, Sahil Güvenlik Komutanlığı, İzmir Emniyeti Deniz Şube Müdürlüğü ve itfaiyeden yardım istendi. Balık adamlar, nehir sularında kaybolan Hasan Kazak’ı bulmak için zodyak botlarla çalışma başlattı.
Eşi Mehmet Kazak’la nehir kenarına oturup umutla oğlunun kurtarılmasını bekleyen anne Şefika Kazak gözyaşı döktü, “Oğlum gözlerimin önünde sulara kapıldı. Ben sulara dayandım sen niye dayanamadın Hasan’ım? Kızım Ceyda gitti. Onun mezarına gidiyordum, sen de ölürsen ben mezarlığa nasıl giderim? Ben kızımın mezarına gidip, Allah’ım beni ona kavuştur diyordum. Ama o kardeşini çağırmış, bu acıya nasıl dayanacağım” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!